Πολιτική

Προαπαιτούμενα: Φέρνουν άρον άρον νέα μέτρα στην Βουλή

Προαπαιτούμενα: Φέρνουν άρον άρον νέα μέτρα στην Βουλή
Σε ένα νόμο μέχρι τις 14 Ιουνίου τα προαπαιτούμενα στην Βουλή.

Έως τις 14 Ιουνίου θα ψηφιστούν από την Ολομέλεια, όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, ενόψει του Εurogroup της 21ης Ιουνίου. Μάλιστα, αυτό θα γίνει με έναν νόμο και με διαδικασία επείγοντος.

Συγκεκριμένα, η απόφαση για τα προαπαιτούμενα πάρθηκε στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Τα προαπαιτούμενα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Ο Νίκος Βούτσης, εξάλλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 2018. Επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν το 2019 και στο τέλος της 4ετίας αυτής της κυβέρνησης, καθώς όπως διευκρίνισε, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος για την οποία δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.\ Εκτός αυτού, ο Νίκος Βούτσης, διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα χρησιμοποιηθούν τα θερινά τμήματα για αλλαγές βουλευτών, προκειμένου να ψηφιστούν σοβαρά νομοσχέδια.

Ο ΠτΒ δήλωσε κατηγορηματικά ότι σε θερινό τμήμα δεν θα ψηφιστεί κανένα σοβαρό θέμα ή νομοσχέδιο, όπως η συμφωνία για τα Σκόπια ή το νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη. Και τόνισε πως οτιδήποτε προβλέπεται από το Σύνταγμα θα ψηφιστεί κανονικά από την Ολομέλεια είτε πριν το κλείσιμο της στις 15 Ιουλίου είτε με το άνοιγμα της αρχές Οκτωβρίου.

«Τα τρία θερινά τμήματα θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανά 20ημερο» είπε ο Νίκος Βούτσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σεντένο μετά το Eurogroup: Βασικός μας στόχος να έχει η Ελλάδα μια επιτυχημένη έξοδο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments