Άποψη

Το “γαλάζιο” παρασκήνιο για το δήμο Θεσσαλονίκης

Το “γαλάζιο” παρασκήνιο για το δήμο Θεσσαλονίκης
Μετά το άτυπο χρίσμα του Αλέξη Τσίπρα στον Γιάννη Μπουτάρη επικρατεί αναβρασμός στην Πειραιώς.

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία μετά τον ξαφνικό “εναγκαλισμό” του ΣΥΡΙΖΑ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Η αντιπολίτευση μέσα από τις πρόσφατες επαφές του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον δήμαρχο Θεσσαλονικής, βλέπει μία ιδιαίτερη συνεργασία και τη δημιουργία ενός νέου πόλου στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς, που δεν αποκλείει να πάρει σάρκα και οστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με αυτό το δεδομένο η Πειραιώς ήδη έχει ξεκινήσει έναν μαραθώνιο επαφών, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος “γαλάζιος” υποψήφιος που θα σταθεί απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη, που έχει πλέον το άτυπο χρίσμα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην “παρέλαση” που έχει ήδη ξεκινήσει βρίσκεται και ο Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος είναι ήδη επικεφαλής στη μείζονα αντιπολίτευση. Για την ίδια θέση υπάρχει και ο προηγούμενος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας, ενώ υπάρχει κι άλλο ένα ρήγμα στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δημοτικός σύμβουλος του κ. Καλαφάτη, ο Εφραίμ Κυριζίδης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι και εκείνος υποψήφιος δήμαρχος.

Οι ίδιες πάντως πληροφορίες από το γαλάζιο στρατόπεδο αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μία ευγενική κρούση στην Έλενα Ράπτη, αλλά εκείνη επίσης ευγενικά αρνήθηκε. Πάντως, στο τραπέζι με τα ονόματα έπεσε και εκείνο του Θοδωρή Ζαγοράκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments