Διεθνή

Γαλλία: Σε δημοπρασία ο “θησαυρός” του μουσείου σοκολάτας στο Μπιαρίτς

Γαλλία: Σε δημοπρασία ο “θησαυρός” του μουσείου σοκολάτας στο Μπιαρίτς
Μία σπάνια δημοπρασία στη Γαλλία.

Η πιο γλυκιά δημοπρασία στη Γαλλία.

Φόρμες για γλυκά, εμαγιέ διαφημιστικές πινακίδες, αφίσες, παιχνίδια… το μουσείο της σοκολάτας στο Μπιαρίτς βγάζει σε δημοπρασία χιλιάδες ασυνήθιστα αντικείμενα.

Πρόκειται για αντικείμενα που προέρχονται από τη συλλογή του, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Carrere & Laborie.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 15 Ιουνίου.

Κάτι πολύ σπάνιο συμβαίνει στη Γαλλία

H πώληση των συλλογών ενός μουσείου είναι κάτι ιδιαίτερα σπάνιο στη Γαλλία.

Ο θησαυρός του μουσείου αυτού στη νοτιοδυτική Γαλλία περιλαμβάνει περίπου 400 αντικείμενα, η αξία των οποίων εκτιμάται στις 100 χιλιάδες ευρώ.

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1996 από τον σοκολατοποιό Σερζ Κουζιγκού. Δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την προσωπική του συλλογή στο κοινό, το οποίο έκλεισε οριστικά στις αρχές της χρονιάς.

Η δημοπρασία δεν περιλαμβάνει κάποιο πολύ σπουδαίο κομμάτι αλλά μια πρωτότυπη συλλογή που «ξεφεύγει από τα καθιερωμένα».

Αυτό υπογράμμισε ο δημοπράτης επικαλούμενος ως ξεχωριστή μια ποικιλία από γανωμένα σκεύη.

Πρόκειται κυρίως για μεταλλικές φόρμες σε σχήμα ψαριών, πετάλου, μύλου, της Μαριάν, το εθνικό σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Πωλούνται επίσης 160 πλάκες σοκολάτας «μη καταναλώσιμες», που συσκευάστηκαν μετά το 1890, φόρμες στο σχήμα της Μπεκασίν, μιας από τις πρώτες ηρωίδες των γαλλικών κόμικς, ένα καροτσάκι για τη μεταφορά των σάκων με κόκκους κακάο, φοντανιέρες από φαγιάνς ή πορσελάνη Limoges, παλιές κασετίνες για σοκολατάκια, σοκολατοθήκες, χάλκινες κατσαρόλες και άλλα κουζινικά σκεύη ή ακόμη ένας μεγάλος κόκκος κακάο πάνω στον οποίο είναι λαξευμένος ένας φοίνικας ως αναμνηστικό από το Σαό Τομέ και το Πρίνσιπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα μόδα: Επιτραπέζια παιχνίδια που τρώγονται

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments