Άποψη

Όταν το ηλεκτρικό φορτίζεται και μέσω Wifi!

Όταν το ηλεκτρικό φορτίζεται και μέσω Wifi!
Η BMW i λανσάρει μία ακόμα παγκόσμια πρωτιά με τη μορφή ενός εργοστασιακού, πλήρως ενσωματωμένου επαγωγικού συστήματος φόρτισης για την μπαταρία υψηλής τάσης των plug-in υβριδικών οχημάτων. 

Το σύστημα ασύρματης φόρτισης BMW Wireless Charging διατίθεται κατόπιν παραγγελίας ως μακροχρόνια μίσθωση προαιρετικού εξοπλισμού για την BMW 530e iPerformance..

Το BMW Wireless Charging επιτρέπει τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο ηλεκτρισμού στη μπαταρία του οχήματος, χωρίς τη χρήση καλωδίων – όταν είναι σταθμευμένο πάνω από μια ειδική επιφάνεια.

Αυτή μπορεί να είναι εγκαταστημένη στο γκαράζ, για παράδειγμα, και η διαδικασία φόρτισης να ξεκινά μόλις το όχημα σταθμεύει εκεί (χωρίς περαιτέρω ενέργειες από τον οδηγό).

Με τη νέα τεχνολογία, το BMW Group πλησιάζει στη δημιουργία μιας υποδομής που απλουστεύει τη φόρτιση της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού / plug – in υβριδικού οχήματος περισσότερο και από τον ανεφοδιασμό ενός μοντέλου με συμβατικό κινητήρα.

Το BMW Wireless Charging (διατίθεται προαιρετικά), αποτελείται από ένα Σταθμό Επαγωγικής Φόρτισης – Inductive Charging Station (GroundPad), εγκατεστημένο είτε σε γκαράζ ή σε υπαίθριο χώρο, και ένα δευτερεύον εξάρτημα (CarPad) που τοποθετείται στο πάτωμα του οχήματος.

Η ανέπαφη μεταφορά ενέργειας μεταξύ GroundPad και CarPad πραγματοποιείται σε απόσταση περίπου οκτώ εκατοστών. Το GroundPad παράγει ένα μαγνητικό πεδίο. Στο CarPad επάγεται ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο στη συνέχεια φορτίζει την μπαταρία υψηλής τάσης.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Νίκου Λιβανού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments