Διεθνή

Γιατί ο Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψη των Eagles;

Γιατί ο Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψη των Eagles;
Ο Τραμπ δημιούργησε αναστάτωση στους παίκτες το 2017 με σχόλια που αντιτίθενται στις διαμαρτυρίες των παικτών.

Οι «Αετοί της Φιλαδέλφειας» (Philadelphia Eagles), νικητές του Super Bowl LII, δεν θα επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο, αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ακύρωσε την πρόσκληση της ομάδας, αναφέροντας  ότι αρκετοί παίκτες της δεν σχεδίαζαν να παρευρεθούν.

«Οι Philadelphia Eagles δεν μπορούν να έρθουν στο Λευκό Οίκο με την πλήρη ομάδα τους για να γιορτάσουν αύριο (σ.σ: σήμερα). Διαφωνούν με τον Πρόεδρο τους διότι επιμένει ότι πρέπει να  υπερασπίζονται με υπερηφάνεια τον Εθνικό Ύμνο, με το χέρι στην καρδιά προς τιμήν των μεγάλων ανδρών και γυναικών των στρατιωτών μας και του λαού της χώρας μας. Ήθελαν να στείλουν μια μικρότερη αντιπροσωπεία, αλλά οι 1.000 άνθρωποι που σχεδίαζαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αξίζουν καλύτερο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σαφώς προσκεκλημένοι στο Λευκό Οίκο για να συμμετάσχουν σε διαφορετικό τύπο τελετής , που θα τιμήσει τη μεγάλη μας χώρα, θα αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες που αγωνίζονται για να το προστατεύσουν δυνατά και περήφανα τον Εθνικό Ύμνο. Θα είμαι εκεί με τη Χορωδία των Ηνωμένων Πολιτειών για να γιορτάσουμε την Αμερική», ανάφερε δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ.

Ο προπονητής του Eagles, Νταγκ Πέντερσον, επιβεβαίωσε τον Μάιο ότι η ομάδα θα δεχόταν πρόσκληση να επισκεφτεί το Λευκό Οίκο για να γιορτάσει το πρωτάθλημα του Super Bowl LII, προσθέτοντας ότι εναπόκειται στην θέληση κάθε παίκτη να παρευρεθεί.

«Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που, πάλι, δουλεύουμε μέσα από έναν τόνο πραγμάτων, αλλά ταυτόχρονα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ατομική απόφαση», είπε χαρακτηριστικά. Αρκετά μέλη της ομάδας των Eagles, συμπεριλαμβανομένων των Τζένκινς και Λονγκ έχουν κάνει από καιρό τα σχέδιά τους να μην παραστούν σε οποιαδήποτε επίσκεψη στο Λευκό Οίκο λόγω της αντίστασής τους στον Τραμπ και τις πολιτικές του. Ο Τζένκινς δήλωσε στους δημοσιογράφους τον Μάιο ότι θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον με τους συμπαίκτες του, αλλά δεν θα επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο.

Μετά από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα, ο Σμιθ έγραψε στο twitter:

«Τόσα πολλά ψέματα. Ο Πρόεδρος συνεχίζει να διαδίδει την ψεύτικη αφήγηση ότι οι παίκτες είναι αντι-στρατιωτικοί».

Αργά χθες το βράδυ, οι Eagles εξέδωσαν ανακοίνωση:: «Ήταν απίστευτα συναρπαστικό να γιορτάσουμε το πρώτο μας πρωτάθλημα Super Bowl. Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη που έχουμε λάβει και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις προετοιμασίες μας για τη νέα σεζόν».

Οπως είναι γνωστό, ο Τραμπ δημιούργησε αναστάτωση στους παίκτες το 2017 με σχόλια που αντιτίθενται στις διαμαρτυρίες των παικτών κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου, λέγοντας ότι οι παίκτες που γονατίζουν κατά τη διάρκειά του πρέπει να απολυθούν.

Τα σχόλια ώθησαν πολλούς παίκτες σε όλο το πρωτάθλημα να γονατίσουν κατά τη διάρκεια του ύμνου την επόμενη εβδομάδα και η συζήτηση για το θέμα τελικά οδήγησε σε μια νέα πολιτική NFL που πέρασε τον περασμένο μήνα με κυρώσεις στις ομάδες εάν οι παίκτες εμφανίσουν οποιαδήποτε μορφή έλλειψης σεβασμού στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του ύμνου που κινείται προς τα εμπρός. Ο Τραμπ εξέφρασε την έγκρισή του για τη νέα πολιτική τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments