Διεθνή

Νέες τουρκικές προκλήσεις για τους “8” – Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Νέες τουρκικές προκλήσεις για τους “8” – Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο
Μετά το χθεσινό παραλήρημα, η απελευθέρωση των "8" συνεχίζει να "καίει" την Τουρκία.

Μετά από όσα είπε εχθές ο Μπεκίρ Μποζντάγ, αντιπροέδρος της Τουρκίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος για την απελευθέρωση των “8” Τούρκων αξιωματικών, χαρακτηρίζοντας μέχρι και άνανδρο τον Αλέξη Τσίπρα, την «σκυτάλη» πήραν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, και ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Αξού.

Συγκεκριμένα, Ο Γκιούλ κατηγόρησε την Ελλάδα πως με την μη έκδοση των στρατιωτικών στην Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ενώ μάλιστα ανέφερε πως η χώρα μας δεν είδε το θέμα όπως θα έπρεπε.

“Η απόφαση της Ελλάδας τάσσεται κατά του διεθνούς δικαίου. Κάναμε πολλές φορές αίτημα στην Ελληνική δικαιοσύνη να μας τους παραδώσει, όμως όπως φάνηκε αντί να δουν το θέμα νομικά, το αξιοποίησαν για πολιτικούς λόγους” δήλωσε μεταξύ άλλων σε μέσα ενημέρωσης της χώρας του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας.

“Η Ελλάδα δημιουργεί ασφαλή χώρο για πραξικοπηματίες”

“Όταν μάθαμε πως η Ελλάδα έδωσε άσυλο σε έναν από τους στρατιωτικούς, περιμέναμε να μην κάνει το ίδιο λάθος και με τους υπόλοιπους. Ωστόσο επέλεξε να απελευθερώσει και τους υπόλοιπους 7. Έτσι δηλώνει πως κάθε πραξικοπηματίας μπορεί να καταφύγει στην Ελλάδα, αφού είναι ασφαλής χώρα γι αυτόν”, αυτά ήταν τα λόγια του εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην συνέχεια, συνέχισε λέγοντας ότι «η απόφασή της Ελλάδας δεν συμβαδίζει ούτε με το διεθνές δίκαιο ούτε με το δίκαιο καλής γειτονίας», ενώ κατέληξε τονίζοντας πως “εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι οι πραξικοπηματίες να γυρίσουν στην Τουρκία και να δικαστούν από τα δικαστήρια μας”.

Ελεύθεροι και οι τελευταίοι Τούρκοι στρατιωτικοί

Εχθές, απελευθερώθηκαν και οι τέσσερις τελευταίοι Τούρκοι αξιωματικοί που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι που βρίσκονταν στην χώρα μας, απελευθερώθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, όπου και κρατούνταν.Οι πρώτες πληροφορίες, κάνουν λόγο ότι οι στρατιωτικοί αποφυλακίστηκαν διότι παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης, κάτι που είχε συμβεί και με τους πρώτους τέσσερις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Τσαβούσογλου το βρήκε: «Φυλακίζουμε δημοσιογράφους γιατί κλέβουν τράπεζες»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments