Αυτοκίνητο

Ford Ka+: SUV τσέπης

Ford Ka+: SUV τσέπης
H Ford παρουσίασε και μια πιο «περιπετειώδη» έκδοση του μικρού της μοντέλου με αυξημένες ικανότητες σε πιο δύσκολους δρόμους.

Η Ford, παρουσίασε μια ενισχυμένη έκδοση με crossover χαρακτηριστικά, που ποντάρει στην οικογένεια των μικρών SUV. Πρόκειται για την έκδοση KA+ Active, η οποία υπόσχεται ότι μπορεί να παίξει και τον ρόλο του «εκδρομικού». Συγκεκριμένα, η νέα ήπιων χαρακτηριστικών crossover έκδοση έχει ως ατού τη μεγάλη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος που στη συγκεκριμένη περίπτωση αγγίζει τα 23 χιλιοστά – σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις του Ka+. Σ.

Στην εξωτερική εμφάνιση του οι ενισχύσεις του αμαξώματος διακρίνονται από τη μαύρη μάσκα, τους προφυλακτήρες με τις ασημί ποδιές ενώ διαθέτει και ράγες οροφής. Τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά μέρη γύρω από τους θόλους των τροχών και στα μαρσπιέ ενισχύουν ακόμη περισσότερο τον crossover χαρακτήρα του.

Όπως το KA+ έτσι και το KA+ Active ανανεώθηκαν και κάτω από το καπό, όπου θα φέρουν ένα νέο κινητήρα 1.2 λίτρων, 3κύλινδρο Ti-VCT βενζίνης που θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 70 ή 85 ίππων. Η εταιρία αναφέρει ότι το νέο μοτέρ προσφέρει 10% περισσότερη ροπή μεταξύ 1.000 και 3.000 σ.α.λ. και 4% χαμηλότερη κατανάλωση από τον προγενέστερο 1.2 λτ. Duratec.

Στη γκάμα των ντίζελ, το μικρό μοντέλο θα διατίθεται με έναν πετρελαιοκινητήρα 1.5 λτ. TDCi με 95 ίππους και 215 Nm ροπής ενώ όλα τα μοτέρ θα συνδυάζονται με νέο 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιων χαμηλών τριβών.

Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Νίκου Λιβανού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments