Πολιτισμός

Η Μαρία Κατσιώνη απαντά τί σημαίνει θέατρο

Η Μαρία Κατσιώνη απαντά τί σημαίνει θέατρο
Η Μαρία Κατσιώνη μιλά στο www.pagenews.gr

Η Μαρία Κατσιώνη είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και specialist in performingArts. Πολλές ιδιότητες που την καθιστούν ξεχωριστή, διαβάζοντας το βιογραφικό της. Ασχολείται εξειδικευμένα με τον αυτοσχεδιασμό κ την κατασκευή της αυτοσχέδιας παράστασης performance. Πρόσφατα, πιστοποιήθηκε από τη Swiss Approval International with the support of theEUProgramme.

Έχει βραβευτεί σε Φεστιβάλ με το πρώτο βραβείο σύγχρονου Ελληνικού έργου με την αυτοσχέδια παράσταση τα “παιγνίδια του μυαλού”. Έχει ασχοληθεί με την δραματοθεραπεία και την παιγνιοθεραπεία καθώς και την εμψύχωση ομάδων.

Από το 2016 συνεργάζεται με τον Αntonio Armani, στο Αrmani Musical Theater Center, κάνοντας το μάθημα του βιωματικού αυτοσχεδιασμού και σκηνοθετώντας την επιτυχημένη παράσταση ALICE. Μόλις πρόσφατα επιμελήθηκε την νέα παραγωγή του Αrmani Musical Theater Center,«ΙT’ S ALWAYS SHOW TIME» που παρουσιάστηκε στο θέατρο Αλκμήνη.

Τα παραπάνω είναι μόνο λίγα στοιχεία του πλούσιου βιογραφικού της. Ακόμα περισσότερα ανακαλύψαμε μέσα από τη συζήτησή μας μαζί της.

Παρά το γεγονός ότι σίγουρα θα υπάρχει μια μορφή παρουσίασής σας, πριν το κύριο κομμάτι της συνέντευξής σας, θα ήθελα να μού παρουσιάσετε εσείς με λίγα λόγια την μέχρι τώρα πορεία σας, επιλέγοντας τα πιο σημαντικά σημεία της για εσάς.

Αυτό που χαρακτηρίζει την μέχρι τώρα πορεία μου στο θέατρο είναι η αδιάκοπη σπουδή και η προσωπική έρευνα πάνω στο θέατρο και τη σχέση του θεάτρου με τις υπόλοιπες τέχνες. Είμαι πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου ,του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έπειτα από τις ακαδημαϊκές σπουδές, τελείωσα την δραματική σχολή και ολοκλήρωσα σπουδές στην σκηνοθεσία θεάτρου. Όλα αυτά τα χρόνια ήρθα σε επαφή με πολύ σημαντικούς δασκάλους του θεάτρου στην Ελλάδα και εξωτερικό. Έχω ασχοληθεί με την τηλεόραση και το θέατρο ως ηθοποιός και έχω σκηνοθετήσει παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά. Ασχολούμαι αποκλειστικά με τον βιωματικό αυτοσχεδιασμό και την κατασκευή αυτοσχέδιας παράστασης.

Με 5 λέξεις τι σημαίνει το θέατρο για σας;

Ευλογία, φως, ενδοσκόπηση, αγωνία, λύτρωση

Πιστοποιηθήκατε Ευρωπαϊκώς! Τι σημαίνει αυτό για την μελλοντική σας εξέλιξη;

Ήταν μια πολύ σημαντική ευκαιρία για μένα η εμπειρία αυτή, να επιλεχθώ στο πρόγραμμα Arts projects skills for the Creative economy with the support of the EU, να δώσω εξετάσεις και να πιστοποιηθώ από την Swiss Approval με τον τίτλο Specialist in Performing Arts.Eίναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για έναν καλλιτέχνη αυτή η γνώση, γιατί ανοίγεται ένας δρόμος προς τους πολιτιστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Θεωρείτε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για το ελληνικό θέατρο;

Εύκολα δεν είναι σίγουρα ,γιατί δεν υπάρχουν ευκαιρίες, οι αμοιβές είναι πενιχρές και ο καλλιτέχνης είναι δύσκολο να κάνει focus στην δουλειά του, γιατί αναγκάζεται να κάνει διάφορες εργασίες για να επιβιώσει .Όμως πιστεύω στην δύναμη της θέλησης που είναι πολύ ισχυρή, που κάνει τον καλλιτέχνη ευέλικτο και προσαρμόσιμο με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές τα καταφέρνει.

Σας πέρασε από το μυαλό να τα εγκαταλείψετε;

Απογοητεύσεις υπήρξαν πολλές αυτά τα χρόνια, αλλά οι στιγμές της ηθικής ικανοποίησης ίσως περισσότερες , δεν κατέστησαν σοβαρή την σκέψη της οριστικής εγκατάλειψης.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη συνεργασία σας με τον ΑntonioArmani.

Η συνεργασία μου με τον Αntonio Armani ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 στο Armani Musical Theater Center όπου ξεκίνησα ένα workshop για το διαδραστικό musicalτο «Alice», το οποίο παίχτηκε στα θέατρα Οlvio και Λάμπρος Κωνσταντάρας –Ρένα Βλαχοπούλου. Η συνεργασία μας ευδοκίμησε και συνεχίζω κάνοντας το μάθημα του βιωματικού αυτοσχεδιασμού.

Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας του Αrmani Musical Theater Center;

Kαταρχήν το Α.Μ.Τ.C παρέχει μια σφαιρική εκπαίδευση στο τραγούδι, musical, υποκριτική και χορό, ώστε να δημιουργεί ολοκληρωμένους performers. Eπιπλέον, δημιουργεί ευκαιρίες στους εκπαιδευόμενους να συμμετέχουν στις παραγωγές που παρουσιάζει.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Mελλοντικά σχέδια δεν μου αρέσει να κάνω. Ίσως το πιο κοντινό σχέδιο που ήδη παρουσιάστηκε ήταν η παραγωγή του Ιt’ always so time στο θέατρο Αλκμήνη (4 Ιουνίου) όπου όλοι οι καλλιτέχνες ερασιτέχνες και επαγγελματίες του Αrmani Musical Theater Center δημιούργησαν μια μουσικοθεατρική σκηνή. Επιπλέον παρουσιάστηκαν αποσπάσματα του musicalAliceτης βασικής παραγωγής του Α.M.T.C.

HALICE είχε μεγάλη επιτυχίατην προηγούμενη σεζόν. Σκέφτεστε να συνεχίσετε και φέτος;

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά κι ευελπιστούμε σύντομα να έχετε ενημέρωση σχετικά με τη συνέχειά της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments