Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Γερμανία – Μεξικό 0-1

Μουντιάλ 2018: Γερμανία – Μεξικό 0-1
Γερμανία - Μεξικό 0-1 στην πρώτη... βόμβα του Μουντιάλ 2018. Με γκολ του Λοθάνο στο 35', οι Μεξικάνοι άντεξαν στην αφόρητη πίεση της Γερμανίας και θριάμβευσαν, βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης.

Το πρώτο μεγάλο… μπαμ του Μουντιάλ 2018 είναι γεγονός. Γερμανία – Μεξικό 0-1, με τους Μεξικανούς να αντέχουν απέναντι στους πρωταθλητές κόσμου και να παίρνουν μια νίκη… όνειρο! Μια νίκη που βάζει τις βάσεις της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Με χρυσό σκόρερ τον Λοθάνο και με τους Γερμανούς να χάνουν τα άχαστα στο δεύτερο ημίχρονο, το Μεξικό άντεξε και πήρε ιστορική νίκη.

Οι Μεξικάνοι έδειχναν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έτσι σε μία από αυτές στο 35’ κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Τσιτσαρίτο βρήκε ωραία τον Λοθάνο μέσα στην περιοχή που «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε σωστά τον Νόιερ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τα «πάντσερ» προσπάθησαν να απαντήσουν στο 39’ όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρόος και αφού πρώτα ακούμπησε την μπάλα και ο Οτσόα σταμάτησε στο δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο. Οι παίκτες του Οσόριο άφηναν την κατοχή της μπάλας στους Γερμανούς και προσπαθούσαν να απειλήσουν στην κόντρα. Σε μία από αυτές, στο 57’ βρέθηκαν δύο με έναν όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Λεβ θέλοντας να δώσει ταχύτητα στην επίθεση της ομάδας του πέρασε με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα τον Μάρκο Ρόις στη θέση του Κεντίρα.

Στο 76’ ο Κρόος σούταρε πάνω στην κίνηση από το ύψος της περιοχής όμως έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Οτσόα.

Λίγο πριν την συμπλήρωση των 90’ το συγκρότημα του Λεβ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση όμως το πολύ καλό σουτ του Μπραντ από το ύψος της περιοχής πέρασε μόλις άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ματς με τους Μεξικάνους τελικώς να παίρνουν την νίκη και να αποκτούν πολύ σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στα νοκ άουτ.

Οι συνθέσεις:

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Πλάτενχαρντ (81’ Μάριο Γκόμεζ), Κρόος, Κεντίρα (60’ Ρόις), Οζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ, Βέρνερ (86’ Μπραντ)

Μεξικό: Οτσόα, Χιούγκο Αγιάλα, Σαλσίδο, Λαγιούν, Κάρλος Βέλα (58’ Άλβαρες), Τσιτσαρίτο Ερνάντες, Χέκτορ Μορένο, Χέκτορ Ερέρα, Γκουαρδάδο (74’ Μάρκες), Χίρβινγκ Λοθάνο, Χεσούς Γκαγιάρδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόστα Ρϊκα – Σερβία 0-1

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments