Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Handelsblatt: Ο Τσακαλώτος ίσως απογοητευτεί στο Eurogroup
Handelsblatt: Ο Τσακαλώτος ίσως απογοητευτεί στο Eurogroup | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Ιουνίου 2018, 23:59 19 Ιουνίου 2018, 23:51

Ρεπορτάζ της Handelsblatt, αναλύει το επικείμενο Eurogroup της 21ης Ιουνίου και συγκεκριμένα, τις παραχωρήσεις που ενδέχεται να αποσπάσει η Ελλάδα από τους εταίρους της.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «παζάρεμα μέχρι τέλους» και προβαίνει στην εκτίμηση ότι «η συνάντηση ενδέχεται να ολοκληρωθεί με απογοητευτικό τρόπο για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Κυρίως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς αντιτίθεται σε υπερβολικά εκτεταμένες παραχωρήσεις».

Όπως υπενθυμίζει η HB, υπό συζήτηση βρίσκεται η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του δευτέρου προγράμματος για την Ελλάδα για ένα διάστημα έως και 15 χρόνια.

«Ωστόσο η Γερμανία πατάει φρένο και δεν είναι μόνη της σε αυτό εντός του Eurogroup, λένε Ευρωπαίοι διπλωμάτες», συνεχίζει το ρεπορτάζ. Επίσης, η οικονομική εφημερίδα αναφέρει ότι το πρωί της Πέμπτης συνέρχεται για τελευταία φορά το Euroworking Group. Εάν δεν προκύψει συμβιβασμός εκεί «τότε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν μια μακρά νυχτερινή διάσκεψη».

Η εφημερίδα, αναγνωρίζει στην Ελλάδα, ότι έπραξε ότι ήταν σε θέση να κάνει «προκειμένου να καταστήσει πολιτικά εφικτή την ελάφρυνση του χρέους. Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε και πέρασε στο κοινοβούλιο το τελικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Και η επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης με τη Μακεδονία για την ονομασία ενδέχεται να βοηθήσει τον Τσίπρα. Ναι μεν όλοι οι εμπλεκόμενοι διαψεύδουν ότι υπάρχει κάποιος συσχετισμός. Όμως με τη συμφωνία στο ονοματολογικό, η οποία επιδοκιμάζεται ευρέως στη Δύση, ο Τσίπρας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ρεαλιστής πολιτικός». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eurogroup: Για το τελευταίο βήμα της Ελλάδας μίλησε η Μέρκελ

Ετικέτες: 


2018