Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Τόσκας: Οι «φτωχοδιάβολοι» και το σχέδιο του για τα Εξάρχεια
Τόσκας: Οι «φτωχοδιάβολοι» και το σχέδιο του για τα Εξάρχεια | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Ιουνίου 2018, 17:39 | ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17:40 20 Ιουνίου 2018, 17:40

«Μετά τη δυτική Αττική θα ενταθεί ή επέμβαση αστυνομικών στα Εξάρχεια, ενώ έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στην αστυνομία για την ηχορύπανση στον λόφο του Στρέφη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη για την «ανομία», που έδωσε στην ΕΡΤ.

Ο Νίκος Τόσκας απάντησε σε όσα τον κατηγορούν Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με την εγκληματικότητα, ενώ έδωσε αρκετές πληροφορίες για την κατάσταση στο θέμα της ασφάλειας, την πρόοδο που έχει γίνει, αλλά και τα προβλήματα που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ενταθεί.

Έκανε λόγο για «χτυπήματα κάτω από τη μέση», που -όπως είπε- έχει δεχτεί από πολιτικούς, δημοσιογράφους και δικαστικούς, λόγω της αποδέσμευσης αστυνομικών απο τη φύλαξή τους, ώστε να διατεθούν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και κατηγόρησε μερίδα των ΜΜΕ ότι «πωλούν τον φόβο».

Ταυτόχρονα, όμως, παραδέχτηκε ότι έχει αυξηθεί η παραβατικότητα από τους «φτωχοδιάβολους» στον δρόμο, την οποία αποδίδει στην κρίση, ενώ αναφέρθηκε και στη «σχέση της εξαθλίωσης με την ακροδεξιά, η οποία εκμεταλλέυεται τους δυστυχισμένους ανθρώπους», καθώς και στους κανόνες χρήσης των όπλων από αστυνομικούς και τις εντολές που έχουν για επεμβάσεις, όπου συντελείται παράβαση. «Έχουν γίνει τεράστια βήματα για την αλλαγή νοοτροπίας στην αστυνομία και τη μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας» είπε ο αν. υπουργός, αλλά δεν έχει εδραιωθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Ανέφερε ότι πέρσι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη 120.000 άτομα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αφέθηκαν ελέυθερα με αναστολή, ενώ αυτό έχει συμβεί επανειλημμένως, προκαλώντας τη δυσφορία των αστυνομικών.

«Εχει μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα και έχουν χτυπηθεί οι μαφίες και οι συμμορίες, για τις οποίες υπάρχει πολύ αυστηρή αντιμετώπιση, αλλά η παραβατικότητα στον δρόμο δεν έχει μειωθεί στον βαθμό που θα θέλαμε» τόνισε ο Νίκος Τόσκας.

Για τη δυτική Αττική είπε ότι εκεί εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα και όχι στα Εξάρχεια, που έχει εστιάσει η ΝΔ, και υπογράμμισε ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος τον τελευταίο καιρό, κυρίως στο Ζεφύρι, ενώ πλέον τα περιπολικά πηγαίνουν παντού και εκεί που δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τους καταυλισμούς Ρομά. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι δικαίως οι κάτοικοι του Μενιδίου και άλλων περιοχών δεν έχουν ξεπεράσει το αίσθημα ανασφάλειας, καθώς -όπως είπε- το εμπόριο ναρκωτικών εξακολουθεί να γίνεται, μετά την ενέργεια του κ. Δένδια να μεταφέρει με πούλμαν τους χρήστες από το κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας ένα νέο «σούπερ μάρκετ».

Αναφέρθηκε ακόμα και στον θάνατο του εννιάχρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί κανείς να πει τίποτε σε αυτόν τον πατέρα, αλλά τόνισε πως συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η έρευνα για τη σύλληψη του δράστη και ταυτόχρονα έχουν γίνει ενέργειες για την αντιμετώπιση των άσκοπων πυροβολισμών, που έχουν μειωθεί εξαιρετικά στην δυτικη Αττική.

Είπε ακόμη ότι το θέμα της δυτικής Αττικής δεν είναι μόνο αστυνομικό και πως πρέπει να το δει κανείς συνολικά. Έχουν δημιουργηθεί δομές και απο το υπουργείο Παιδείας για να πηγαίνουν τα παιδιά στα σχολεία και άλλους φορείς, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει πιο γρήγορος ρυθμός.

Ετικέτες: 


2018