Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Μέρκελ: Έντονες επικρίσεις για την κυβέρνησή της
Μέρκελ: Έντονες επικρίσεις για την κυβέρνησή της | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Ιουνίου 2018, 15:27 21 Ιουνίου 2018, 15:27

Τις πρώτες 100 ημέρες του κυβερνητικού συνασπισμού υπό την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ επέκριναν βιομηχανικές και επιχειρηματικές ενώσεις, αλλά και ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Γερμανία.

Η Μέρκελ, το πολιτικό κεφάλαιο της οποίας φαίνεται να έχει μειωθεί μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, διανύει την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία και έχει καταλήξει σε έναν δύσκολο συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) της Βαυαρίας.

Ο Ντίτερ Κεμπφ, επικεφαλής της ένωσης βιομηχανιών BDI, εξέφρασε την ανησυχία του για «τη διχόνοια που επικρατεί σε κεντρικά ζητήματα όπως η μετανάστευση», επισημαίνοντας ότι η έλλειψη σταθερότητας που έχει προκληθεί ενδέχεται να πλήξει την ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τον Κεμπφ, η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να δείξει ηγετικές τάσεις σε βασικούς τομείς όπως «η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, καθώς και την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και η επιτακτικής ανάγκης ανάπτυξη στην ευρωζώνη».

Από την πλευρά του ο Ράινερ Χόφμαν της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου (DGB) εκτίμησε ότι η κυβέρνηση Μέρκελ βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και πρόσθεσε ότι καθημερινά οι ψηφοφόροι έρχονται αντιμέτωποι «με την έλλειψη οικονομικά ανεκτών κατοικιών, τις τρομακτικά ελλιπείς υποδομές και την εν μέρει καταστροφική κατάσταση στα σχολεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκικές εκλογές: Ο Ερντογάν ίσως σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού

Ετικέτες: 


2018