Πολιτισμός

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: Ξεκινούν από σήμερα, 21 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: Ξεκινούν από σήμερα, 21 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις από σήμερα με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Από σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου, η μελωδικότερη γιορτή του καλοκαιριού είναι γεγονός.

Πρόκειται για την 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σε συνολικά 55 πόλεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της ημέρας (http://www.europeanmusicday.gr), περισσότερες από 320 εκδηλώσεις και συναυλίες και συνολικά 492 σχήματα, ορχήστρες και καλλιτεχνικές προτάσεις από επώνυμους, αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες, συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, μια γιορτή που και φέτος είναι αφιερωμένη στην καλλιτεχνική έκφραση και την απόλαυση του ρυθμού και της μελωδίας.

H τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, θα παρουσιάσει μία πρωτότυπη καλλιτεχνική σύμπραξη στο Μουσείο Μαστίχας στη Χίο και θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη σελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Facebook (Visit Greece).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα http://www.europeanmusicday.gr/programme-2018/

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται από τις 21 Ιουνίου 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ. Από το 1985 και με αφετηρία την Ελλάδα, η γιορτή αυτή λαμβάνει χώρα σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας φτάσει σήμερα να διεξάγεται σε είκοσι δύο πόλεις.

Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής μουσικής γιορτής, σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, αλλά και αύριο Παρασκευή 22 Ιουνίου, πραγματοποιούνται συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με τη φροντίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 21 Ιουνίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments