Άποψη

Υπάρχει ελπίδα;

Υπάρχει ελπίδα;
Βλέποντας τις εικόνες με τους συγκεντρωμένους οπαδούς του Σώρρα έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αναρωτήθηκα αν υπάρχει ελπίδα.

«Αρχηγέ, αρχηγέ», «Σώρρα ήρθε η ώρα» και άλλα τέτοια «ωραία» φώναζαν οι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να υποστηρίξουν τον «ηγέτη» τους.

Ακούγοντας όλα αυτά και βλέποντας τις φωτογραφίες αναρωτήθηκα: «τελικά υπάρχει ελπίδα;».

Από το 2012 (αν δεν με γελάει η μνήμη μου) που εμφανίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας στο προσκήνιο, άρχισε να λέει ότι έχει στην κατοχή του κάτι παλιές ξεχασμένες μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής που βρήκε, οι οποίες έχουν μεγάλη αξία. Αξία ικανή να ξεχρεώσει την Ελλάδα και όχι μόνο… Αξία ικανή να ξεχρεώσει τον μισό πλανήτη που χρωστάει στον άλλο μισό!

Πολλοί συμπολίτες μας τον πίστεψαν. Θεώρησαν ότι εν μέσω της κρίσης που περνάμε, ο Αρτέμης Σώρρας θα είναι ο «σωτήρας». Θα φέρει τα χρήματά του και θα «ξελασπώσει» τη χώρα.

Ο κόσμος ασχολήθηκε τόσο πολύ με ένα παραμύθι που δεν έχει μόνο δράκο, αλλά χρήματα και μάλιστα πολλά. Ο Αρτέμης Σώρρας είναι το «προϊόν» της κρίσης. Ο κόσμος φαίνεται ότι είχε και έχει ανάγκη να πιστέψει ότι κάτι θα αλλάξει.

Πέρασαν πόσα Ζάππεια του Αντώνη Σαμαρά, το πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του Τσίπρα, αναπτυξιακά συνέδρια, αξιολογήσεις, λύσαμε (;) το Σκοπιανό και τελικά αν κρίνω από όσα παρακολουθήσαμε χθες, ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι έτσι θα σωθεί η Ελλάδα…

Και εκεί είναι που αναρωτιέσαι, υπάρχει ελπίδα; Η απάντηση είναι ναι, απλώς αν δεν αλλάξουμε εμείς πρώτα από όλα και όλους, τίποτα άλλο δεν θα αλλάξει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αρτέμης Σώρρας κρίθηκε (την Πέμπτη 21/6/2018) προσωρινά κρατούμενος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Η δικογραφία σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα καθώς και επτά συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευγενία Αυλίδου, για σχεδόν το σύνολο της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις».


Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα της Άννας Μορφούλη


Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments