Πολιτική

Ήταν η μέρα του: Ο Τσίπρας έβαλε και έβγαλε γραβάτα – Όλα όσα υποσχέθηκε

Ήταν η μέρα του: Ο Τσίπρας έβαλε και έβγαλε γραβάτα – Όλα όσα υποσχέθηκε
"Η Ελλάδα επιστρέφει στους Έλληνες", ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για την συμφωνία με το Eurogroup.

Με μια κατακόκκινη γραβάτα ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε σήμερα στο Ζάππειο στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και όπως ήταν φυσικό τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα.

«Τα στοιχήματα είναι για να υλοποιούνται», ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η σημερινή μέρα ανήκει σε κείνους που χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται, που σήκωσαν την χώρα στην πλάτη τους».

«Μετά τις χθεσινές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα».

Όσα υποσχέθηκε:

  • Μείωση φόρων το 2019
  • Στοχευμένες ελαφρύνσεις
  • Υποστήριξη του κοινωνικού κράτους και της πρόνοιας
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού.
  • Επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας
  • Αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Τα πυρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

“Όταν εμείς δίναμε τη μάχη να βγούμε από τα μνημόνια με τις δικές μας δυνάμεις, άλλοι ζητούσαν πιστοληπτικές γραμμές και επί της ουσίας νέα μνημόνια μασκαρεμένα. Με τη χθεσινή ιστορική απόφαση του Eurogroup το ελληνικό χρέος καθίσταται επιτέλους βιώσιμο, σημείωσε, επισημαίνοντας ότι από την αρχή αυτής της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση είχε θέσει έναν στόχο: να είναι η λύση πειστική για τους επενδυτές ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει την πρόσβαση της στην ιδιωτική χρηματοδότηση, χωρίς να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ή κάτι που πρότειναν κάποιοι άλλοι, μια προληπτική γραμμή στήριξης”.

  • Η απάντηση από την Νέα Δημοκρατία

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση, σχολίασε η Νέα Δημοκρατία την εμφάνιση Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο.

Συγκεκριμένα:

«Η φαιδρή εικόνα του κ. Τσίπρα, με τη γραβάτα-δώρο του κ. Ζάεφ δεν επιτρέπει κανένα σχόλιο για τα ψέματα που τη συνόδευσαν» τόνισε η ΝΔ και πρόσθεσε: «Μέχρι εδώ, όμως. Οι Έλληνες δεν έχουν πάθει ανοσία στην ανοησία. Και προσβάλλονται όταν στη θέση του Πρωθυπουργού τους αντικρίζουν, δυστυχώς, έναν αδίστακτο υποκριτή, επικεφαλής ενός κυνικού θιάσου». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε: «Το βεστιάριο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πλούσιο και μπορούν να μεταμφιέζονται όπως θέλουν. Αλλά οι θεατές έφυγαν. Μόνο ντροπή και χλεύη αξίζει σε αυτή τη θλιβερή φαρσοκωμωδία που κυβέρνησε τη χώρα. Ευτυχώς φτάνει στο τέλος της».

  • Η χώρα έχει δεσμεύσεις – Κανονικά οι εκλογές

Στην συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε πως «η χώρα είναι δεσμευμένη στους στόχους που έχει συμφωνήσει να επιτυγχάνει για να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της», αλλά όπως είπε «από εδώ και στο εξής με πολύ μεγαλύτερο χώρο δημοσιονομικό για ελαφρύνσεις και για τη κάλυψη των αναγκών και την επούλωση των πληγών της κρίσης. Και το κυριότερο, από εδώ και στο εξής η επιλογή των μέσων της πολιτικής για να επιτευχθούν οι στόχοι θα ανήκουν από δω και στο εξής αποκλειστικά στις εκλεγμένες από τον ελληνικό λαό κυβερνήσεις και όχι σε τεχνοκράτες ξένους που θα έρχονται να μας υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνουμε».

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα το κείμενο της τελικής συμφωνίας, «δεν εμπεριέχει δεσμεύσεις για μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα. Αρκεί να βγαίνουν τα νούμερα, να πιάνουμε τους στόχους» αλλά ταυτόχρονα πως «δέσμευση φυσικά είναι να επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους» όπως και να μην οπισθοχωρήσουν οι κεντρικές θεσμικές – το τονίζω θεσμικές – μεταρρυθμίσεις που ήδη έχει υλοποιήσει ή συνεχίζουμε να υλοποιούμε».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, τον Σεπτέμβριο του 2019. “Τον Σεπτέμβριο του ’19 θα ζητήσουμε εκ νέου την εντολή του λαού για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα. Κερδίσαμε μια μάχη όχι όμως τον πόλεμο, ο πόλεμος είναι εκεί έξω, υπάρχουν αδικίες που θα αποκαταστήσουμε και κάθε φορά που θα πετυχαίνουμε νίκες, θα φοράμε και γραβάτα”, είπε ο Αλ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του, βγάζοντας σε μια συμβολική κίνηση την γραβάτα που για πρώτη φορά έβαλε σήμερα.

Δεν άντεξε για πολύ με την γραβάτα

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως προαναφέρθηκε έφτασε φορώντας μια κατακόκκινη γραβάτα η οποία όμως δεν έμεινε για πολύ στην θέση της.

  • Πάνο, μαζί για τη νίκη και το 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. πετύχαμε να φτάσουμε ως εδώ και οι αντίπαλοί μας που ποτέ δεν αποδέχτηκαν ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε έως εδώ, σήμερα στέκονται αμήχανοι μπροστά σε ό,τι καταφέραμε.

Για αυτό Πάνο, να ξέρεις, είπε στον Πάνο Καμμένο, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Έχουμε να δώσουμε ακόμη πολλές μάχες για να αποδοθεί δικαιοσύνη, κάθαρση και θα αποδοθεί, για να καθαρίσουμε τη χώρα από την διαφθορά. Υπογράμμισε ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας 15 ολόκληρους μήνες για να πετύχουμε τον δεύτερο μεγάλο στόχο της κυβέρνησής μας και θα τον πετύχουμε.

Τέλος, σημείωσε ότι κάποιοι άλλοι στέκονται με φόβο, γιατί αν η έξοδος από τα Μνημόνια ήταν ο πρώτος στόχος αυτής της συμμαχίας, ο δεύτερος στόχος, ήταν και είναι αυτός της κάθαρσης και της δικαιοσύνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments