Υγεία

Τροφές – ασπίδα κατά του καρκίνου του δέρματος

Τροφές – ασπίδα κατά του καρκίνου του δέρματος
Δείτε ποιες τροφές συμβάλουν στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί τον πιο συχνό τύπο καρκίνου.

Το «κλειδί» για την υγεία του δέρματος βρίσκεται στην ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο.

Μελέτη του 2015 έδειξε ότι τα αντιοξειδωτικά των τροφών μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της δημιουργίας βλαβών στο DNA και την καρκινογένεση λόγω της UV ακτινοβολίας.

Δείτε ποιες τροφές συμβάλουν στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος:

  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Η μεσογειακή δίαιτα προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος. Τα λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως οι βιταμίνες Α και C, προστατεύουν την επιδερμίδα από τις βλάβες και βοηθούν την ανάπλαση του δέρματος.
  • Ντομάτες: Μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο που τους δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Μελέτη έδειξε ότι όσοι ακολούθησαν διατροφή πλούσια σε σάλτσα ντομάτας για 12 εβδομάδες ήταν προστατευμένοι από ηλιακά εγκαύματα και εκτεταμένες βλάβες του δέρματος. Το λυκοπένιο σταθεροποιεί τις δομές του DNA στον πυρήνα των κυττάρων του δέρματος.
  • Φρούτα με έντονο χρώμα: Ρόδια, φράουλες, κεράσια, σταφύλια, καρπούζι, πεπόνι, μάνγκο, είναι πλούσια σε λυκοπένιο και βήτα καροτένιο που προστατεύουν το δέρμα σας. Καταναλώνετε τα φρούτα ολόκληρα και όχι σε χυμούς, καθώς καταστρέφονται τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά τους.
  • Καρότα: Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε β-καροτένιο μετατρέπονται στο σώμα σε βιταμίνη Α και μειώνουν τον κίνδυνο για κάποιες μορφές καρκίνου. Το β-καροτένιο ενισχύει επίσης την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμά τις ασθένειες.
  • Καφές: Σύμφωνα με έρευνες, τα αντιοξειδωτικά του καφέ καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από την ηλιακή ακτινοβολία και προκαλούν πρόωρη γήρανση. Η συστηματική κατανάλωση καφέ βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments