Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Ρονάλντο και Ανσαριφάρντ συνέτριψαν το ρεκόρ των πέναλτι

Μουντιάλ 2018: Ρονάλντο και Ανσαριφάρντ συνέτριψαν το ρεκόρ των πέναλτι

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Το πέναλτι που κέρδισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Πορτογαλίας με το Ιράν έσπασε το ρεκόρ των πέναλτι στο Μουντιάλ 2018, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, πριν την έναρξη των νοκ άουτ αναμετρήσεων

Το πέναλτι που κέρδισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Πορτογαλίας με το Ιράν έσπασε το ρεκόρ των πέναλτι στο Μουντιάλ 2018, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, πριν καν την έναρξη των νοκ άουτ αναμετρήσεων.

Ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από χρήση VAR, αλλά είδε τον τερματοφύλακα του Ιράν να αποκρούει και να κρατά το 1-0.

Ωστόσο, η… Βίβλος των ρεκόρ κατέγραψε το 19ο πέναλτι στα γήπεδα της Ρωσίας, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί για τελευταία φορά με 18 το 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 90+3΄, με το εύστοχο πέναλτι του Καρίμ Ανσαριφάρντ, με το οποίο το Ιράν ισοφάρισε σε 1-1, η φετινή διοργάνωση συμπλήρωσε τα 20!

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, πριν από τέσσερα χρόνια, είχαν εκτελεστεί 13 πέναλτι.

Στο club των άστοχων ο CR7

Με το χαμένο του πέναλτι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πέμπτος παίκτης που δε σκοράρει από την άσπρη βούλα στο εφετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και μείωσε στο ένα άστοχο τη διαφορά από το αρνητικό ρεκόρ των έξι, που είχε σημειωθεί το 2010 στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έσπασαν καρδιές, προκρίθηκε η Πορτογαλία σαν δεύτερη

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.