Άποψη

Η οικονομία είναι μαγκιά, όπως το φυσικό αέριο στο ΙΧ!

Η οικονομία είναι μαγκιά, όπως το φυσικό αέριο στο ΙΧ!
To φυσικό αέριο αποτελεί την πιο οικονομική λύση για την κίνηση με το αυτοκίνητο, μετά, φυσικά, την ηλεκτροκίνηση. Τρία μικρά μοντέλα πόλης υπόσχονται κόστος κάτω από 3 ευρώ / 100χλμ.

Σήμερα, παγκοσμίως, το φυσικό αέριο το χρησιμοποιούν πάνω από 11 εκατ. οχήματα. Και στην Ευρώπη η χρήση φυσικού αερίου και στα επιβατικά Ι.Χ. είναι ευρέως διαδεδομένη, όπου κυκλοφορούν πάνω από 1,5 εκατομμύρια οχήματα .

Το φυσικό αέριο κίνησης CNG (Compressed Natural Gas) αποτελεί μία νέα πρόταση αυτοκίνησης και στην ελληνική αγορά, που εξασφαλίζει σημαντική μείωση τόσο στις εκπομπές ρύπων CO2 όσο και στο κόστος κίνησης ανά χιλιόμετρο.

Το πιο βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του φυσικού αερίου (CNG) στα αυτοκίνητα είναι η χαμηλή κατανάλωση (μετριέται σε κιλά και όχι σε λίτρα), όπως και η εξίσου χαμηλή τιμή, που κυμαίνεται κάτω από 1 ευρώ το κιλό για την ελληνική αγορά.

Τρία μοντέλα προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, πάντα, σε συνδυασμό με το οικονομικό καύσιμο!

VW ECO UP! Το eco up! Σύμφωνα με το εργοστάσιο χρειάζεται  ,9 κιλά CNG (φυσικό αέριο) ανά 100 χιλιόμετρα. μεταφράζεται σε μόλις 2,8 ευρώ για κάθε 100 χιλιόμετρα.Το μκρό μοντέλο διαθέτει τρικίλυνδρο κινητήρα 999 κ.εκ. CNG απόδοσης 68 ίππων με BlueMotion Technology. Ο συνδυασμός αυτός επιτυγχάνει εντυπωσιακές αποδόσεις σε επίπεδα αυτονομίας αλλά και οικονομίας χρήσης. Το eco up! καταναλώνει 2,9 kg CNG ανά 100χλμ ενώ εκπέμπει μόλις 79γραμμάρια CO2/χλμ.

Skoda Citigo Το Citigo, προσφέρεται με κινητήρα φυσικού αερίου (CNG-Compressed Natural Gas). Κάτω από το καπό του χρησιμοποιεί τον γνώριμο τρικύλινδρο 1.0 λίτρου κινητήρα που αποδίδει πλέον 68 ίππους. Για την αποθήκευση καύσιμου, παράλληλα με την δεξαμενή βενζίνης 10 λίτρων, χρησιμοποιούνται δύο δεξαμενές φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 72 λίτρων. Κατανάλωση μόλις 3.8λίτρα/100χλμ, εκπομπές ρύπων CO2 79γρr/χλμ. και αυτονομία που ξεπερνά τα 550 χιλιόμετρα.

Fiat Punto φυσικού αερίου Το Fiat Panda, το 500L και το Punto είναι μερικα από τα μοντέλα της ιταλικής φίρμας που προσφέρονται με κινητήρα διπλού καυσίμου ( βενζϊνης και φυσικού αερίου). To Punto στην έκδοση με το φυσικό αέριο εφοδιάζεται με τον κινητήρα των 1.4 λίτρων ισχύος 70 ίππων με CNG και 77 ίππων. Η κατανάλωση του είναι 4.2 κιλά φυσικού αερίου για 100 χλμ./ώρα, οπότε, στον οδηγό το κόστος κίνησης ανέρχεται λίγο στα 4 ευρώ/100χλμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments