Άποψη

Καλό ταξίδι Τζέσυ… ραντεβού στον παράδεισο!

Καλό ταξίδι Τζέσυ… ραντεβού στον παράδεισο!
Άτιμος και ύπουλος εχθρός ο καρκίνος. Δεν κάνει καμία εξαίρεση. Χτυπά ανελέητα χωρίς να δίνει «ελευθέρας», σ’ όσους έχουν ακόμη να προσφέρουν στην οικογένειά τους, στους φίλους τους και στην κοινωνία.

Χάσαμε πολλούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και το κενό τους είναι τεράστιο. Αυτό όμως που είναι απίστευτα εντυπωσιακό και συγκινητικό είναι το μάθημα αξιοπρέπειας που εμείς οι κοινοί καθημερινοί άνθρωποι οφείλουμε να διδαχθούμε μέσα από την πορεία προς την ελπίδα που την ισοπεδώνει ο θάνατος.

Κανείς δεν έκανε σαματά γύρω από την αρρώστια του. Κανείς δε ζήτησε να τον λυπηθούμε! Γιατί απέναντι στη γέννηση και στο θάνατο είμαστε όλοι ίσοι. Κι ο δρόμος μέχρι το θάνατο είναι τραχύς και γεμάτος μοναξιά, ακόμη κι αν σε περιβάλλουν οικογένεια και φίλοι. Πρόκειται για ένα δρόμο που καθημερινά σε κάνει να γίνεσαι στωικός. Παλεύεις με τα «κύματα» και προσπαθείς να πάρεις ανάσες- παράταση ζωής…

Η Τζέσυ όπως εγώ την είχα γνωρίσει ήταν ένας πληθωρικός άνθρωπος γεμάτος ζωή και ενέργεια. Η φωνή και το γέλιο της ήταν χαρακτηριστικά που έδιναν το στίγμα της παντού.

Είτε όταν υποκρινόταν έναν ρόλο, είτε και ως θεατής εκεί στο σκοτάδι… γέμιζε με την παρουσία και το εκτόπισμά της το χώρο.

Η επαφή μου μαζί της- αυτό το λίγο που είχα την τιμή και την απέραντη χαρά να τη γνωρίσω – αφήνει μια γεύση γλυκιά και αγαπησιάρικη. Θυμάμαι πως όταν την είδα μεμιάς ένιωσα λες και την ήξερα πολλά χρόνια στα πλαίσια μιας στενής σχέσης. Απλή, ζεστή και κάπως μαμά σε μας που μπροστά σε μια γυναίκα με τόσο μεγάλη διαδρομή είχαμε τρακ, όταν της ζητούσαμε μια συνέντευξη.

Ποτέ δε σνόμπαρε, ποτέ δεν είπε δεν έχω χρόνο, ποτέ δεν ρώτησε το μέσο προκειμένου να κάνει επιλογές. Αν έβλεπε στο πρόσωπό σου πως έχεις λαχτάρα, αγαπάς το επάγγελμά σου και δείχνεις σεβασμό στο ανταπέδιδε στο διπλάσιο.

Είναι συγκινητικό να ακούς από συναδέλφους δημοσιογράφους, από καλλιτέχνες αλλά και απλό κόσμο πόσο σημάδεψε η παρουσία της. Η δε απουσία της θα γίνει λιγότερο επίπονη και κάπως πιο εύληπτη όταν φέρνεις μπροστά σου την εικόνα της.

Όσες φορές τη συνάντησα πάντα ήταν με το χαμόγελο στα χείλη. Περήφανη! Πραγματικά καλόψυχη και στοργική. Η Τζέσυ, ήξερε να προσφέρει αγάπη με τα τσουβάλια, χωρίς διαχωρισμό. Αν όπως προείπα διέκρινε πως το αξίζεις έδινε απλόχερα χώρο και χρόνο προκειμένου να σε βοηθήσει και να σε κάνει να αισθανθείς ισάξιά της.

Αποτελεί μεγάλη τιμή γι’ ένα δημοσιογράφο να έχει ζήσει τέτοιες στιγμές. Στιγμές ανθρώπινες, ουσιαστικές που μένουν ως παρακαταθήκη μέσα του.

Εκτίμησα στη Τζέσυ πως ήταν ένας άνθρωπος που δεν έκανε «φασαρία». «Φασαρία» έκανε το ταμπεραμέντο της και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της. Ας γίνει η στάση της ζωής της μάθημα σ’ όσους βρίσκονται κατόπιν στρατηγικού πλάνου καθημερινά στα social media και στα φώτα της δημοσιότητας. Δε χρειάζεται! Η ταπεινότητα, η σκληρή εργασία, το ήθος και το πείσμα πάντα στο τέλος κερδίζουν. Η αγάπη και τα καλά λόγια όσο ζει κάποιος αλλά και όταν φεύγει είναι τα παράσημά του.

Ως επίλογο θα ήθελα να πω τον τρόπο που την αποχαιρέτησαν οι στενοί της φίλοι:

Δημήτρης Γιώτης: «δεν υπάρχουν λόγια για τη Τζέσυ…αν η Παναγιά είχε μορφή θα χε την όψη της…ήρθε στη Γη για να δώσει αγάπη, γενναιοδωρία, ταλέντο, γέλιο, νοιάξιμο…δώρο Θεού ήταν η Τζέσυ…”μάνα” κι αδελφή…στα δύσκολα εκεί…μα και στις χαρές …έχω τόσα να θυμηθώ μα τα κρατώ φυλαχτό…Τζέσυ σ’ ευχαριστώ για την “οικογένεια “όπως μου λεγες!!

Σπύρος Μπιμπίλας: «αποχαιρετήσαμε την λατρευτή μας φίλη Τζέσυ Παπουτση…ένα σπάνιο άνθρωπο..Όλο το ελληνικό θέατρο θρηνεί. Όχι μόνο για το κενό που αφήνει ως σπουδαία καλλιτέχνις αλλά για το ότι χάνουμε έναν πολύτιμο και χρήσιμο και πάγκαλο άνθρωπο..Καλό ταξίδι Τζέσυ μας.

Βάσια Τριφύλλη: “θέλω να πεθάνω”. Η Βάσια Τριφύλλη είχε μια εξαιρετικά ζεστή σχέση με την Τζέσυ Παπουτσή και κατά τη νεκρώσιμο ακολουθία ήταν συντετριμμένη.

Χάρης Γρηγορόπουλος: «αντίο αγαπημένη».

Μαίρη Σταυρακέλη: με μια ανάρτηση γεμάτη τελείες σε μαύρο φόντο.

Μάκης Δελαπόρτας: «αχ Τζέσυ μου! Γιατί; Γιατί τόσο γρήγορα; Γιατί τόσο άδικα; Πώς να αντέξουμε αυτόν τον αποχωρισμό; Πώς να αποχωριστούμε αυτό το γέλιο σου, την καλοσύνη σου, το πηγαίο χιούμορ σου και το σπουδαίο ταλέντο σου; Πάντα δίπλα μου. Στις πρεμιέρες μου, στις γιορτές μου, μα και στα δύσκολα μου! Πάντα μ’ έναν καλό λόγο! Πάντα με το χαμόγελο! Πάντα με μια ζεστή αγκαλιά! Κλαίω για τον αναπάντεχο χαμό σου! Το θέατρο σήμερα θρηνεί για μια σπουδαία Θεατρίνα αλλά και για έναν σπάνιο Άνθρωπο! Θα μας λείψεις πολύ γλυκιά μου»!!!

Μιχάλης Μητρούσης: «η Τζεσούλα είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μου και μου λείπει πάρα πολύ και την αγαπώ! Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο, συγγνώμη…»

Αλέξανδρος Παρθένης: «για μένα η Τζέσυ δεν είναι μόνο μια ηθοποιός και μια συνάδελφος… με ξέρει πριν γεννηθώ. Αυτό το γέλιο δεν θα το ξανακούσω…»

Κορίνα Δαμουλιάνου: «δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Πρέπει να δείτε πώς αντιμετώπισε ο κόσμος μέσα στην εκκλησία τη Τζέσυ. Θα θυμάμαι το ήθος της και είμαι πάρα πολύ τυχερή που όταν ξεκίνησα σε μικρή ηλικία την τηλεόραση γνώρισα έναν τέτοιο άνθρωπο, που με έκανε να αγαπήσω την τηλεόραση και το θέατρο.»

Τέλος, η Ελένη Φιλίνη είπε: «μου ήρθε κεραυνός στο κεφάλι!»

Ποιοι ήταν παρόντες στο Γ’ Νεκροταφείο:

Ο σύζυγός της Γιάννης Μανιός κι ο πρώην σύζυγός της Θάνος Καληώρας, ενώ στο νεκροταφείο βρέθηκαν μεταξύ των άλλων η Μιμή Ντενίση, ο Τάσος Χαλκιάς, ο Μιχάλης Μητρούσης, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Πατρίκος Κωστής, η Ρέα Τουτουνζή με τη Νόνη Δούνια. ο Κώστας Καπετανίδης, η Νόρα Κατσέλη, η Μαρία Κορίνθιου, ο Γιάννης Αϊβάζης και ο Χρήστος Σπανός.

Η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”, έχοντας δώσει επί 62 ημέρες “μάχη” για τη ζωή της, μετά τη διάγνωση για όγκο στο κεφάλι. Η Τζέσυ Παπουτσή γεννήθηκε το 1950 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Για 20 και παραπάνω χρόνια δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο ενώ τα χρόνια της στη θεατρική σκηνή ξεπερνούν τα 37.

Ήταν παντρεμένη από τον Ιούνιο του 2008 με το συνάδελφό της και στιχουργό Γιάννη Μάνιο με τον οποίο γνωρίζονταν από το 1995.

Η Τζέσυ Παπουτσή είχε υπάρξει ξανά παντρεμένη με τον Θάνο Καληώρα και έχουν αποκτήσει ένα γιο, 36 χρονών σήμερα, τον Γιώργο Καληώρα.

Την περασμένη εβδομάδα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και βρισκόταν στην εντατική, όπου και κατέληξε.

Παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να δοθούν τα χρήματα στο «Σπίτι του Ηθοποιού». Μάλιστα στην είσοδο υπήρξε ο κουμπαράς του ιδρύματος.

Ο συγγραφέας Γιάννης Μάριος Μάρας έγραψε στο Facebook: «ανείπωτος θρήνος στο τελευταίο αντίο της Τζέσυς Παπουτσή. Σύσσωμο το ελληνικό θέατρο στο τρίτο νεκροταφείο παρά την φρικτή ζέστη… ο ιερέας έβαλε τα κλάματα την ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας….

Ο κόσμος έμπαινε στον νεκροθάλαμο για να συλλυπηθεί την οικογένεια και ν΄ αφήσει ένα λουλούδι…

Δίπλα στο φέρετρο η Κορίνα Δανουλιανού, ο Αλέξανδρος Παρθένης, ο Σπύρος Θεοδώσης, η Ελένη Φιλίνη…

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η Μαίρη Χρονοπούλου όταν την έφεραν με το καροτσάκι μπροστά στο φέρετρο και της μιλούσε με δάκρυα στα μάτια…

Δίπλα συγκινημένες η Άννα Φόνσου, η Κατερίνα Γιουλάκη, η Μαίρη Μπάρκουλη, η Έλενα Ακρίτα.

Πάνω από το φέρετρο έκλαιγαν γοερά ο πρώην σύζυγος της Τζέσυς, Θάνος Καληώρας, ο Τάσος Χαλκιάς, ο μονάκριβος γιός της Γιώργος Καληώρας και ο σύντροφος της ζωής της Γιάννης Μανιός.

Έξω από το νεκροθάλαμο ο Κώστας Πρέκας, ο Νίκος Γαλανός, ο Δημήτρης Αρώνης, η  Άντζελα Δημητρίου, η Τζόυς Ευείδη, η Μαρία Κανελλοπούλου, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Άβα Γλανοπούλου, η Βιλμα Τσακίρη, η Μαίρη Ιγγλέση.

Αίσθηση προκάλεσε η Κορίνα Δαμουλιανού όταν μίλησε συγκινημένη στα τηλεοπτικά συνεργεία για την αγαπημένη της Τζέσυ που έζησε 3 ολόκληρα χρόνια στην επιτυχημένη σειρά «Πάτερ ημών».

Την στιγμή που λύγισαν όλοι ήταν όταν άρχισε η νεκρώσιμη ακολουθία και ο ιερέας δεν άντεξε κι έβαλε τα κλάματα με τους λυγμούς του να ακούγονται από το μικρόφωνο σ’ όλη την αίθουσα»!!!

Πώς να μην πονέσεις όταν η Τζέσυ εγκαταλείπει και φεύγει; Ο ελάχιστος φόρος τιμής είναι αυτές οι λιγοστές προτάσεις γεμάτη αγάπη και θλίψη.

Στο επανιδείν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments