Αθλητισμός

Sweden go home, football is coming home

Sweden go home, football is coming home
Η Αγγλία έπειτα από 28 ολόκληρα χρόνια και πάλι στα ημιτελικά ενός Μουντιάλ. Με γκολ των Μαγκουάιρ στο 30' και του Ντελέ Άλι στο 59' οι Βρετανοί επικράτησαν με 2-0 της Σουηδίας και θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Κροατία - Ρωσία για μια θέση στον τελικό.

Το τραγούδι “Football is coming home” που είχαν βγάλει οι Βρετανοί το 1996 λόγω του EURO που έγινε στη χώρα τους γίνεται ξανά… μόδα. Και το τραγουδάει όλο το νησί. Η Αγγλία έστειλε σπίτι της και τη Σουηδία και για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990 προκρίνεται και πάλι στα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα λιοντάρια του Σάουθγκέιτ, μια άκρως νεανική ομάδα που πήγε με φιλοδοξία αλλά και με χαμηλά το βλέμμα στη Ρωσία, με γκολ των Μαγκουάιρ και Ντελέ Άλι και με τον Πίκφορντ να κάνει ξανά μια πολύ μεγάλη εμφάνιση και να μην επιτρέπει στους Σουηδούς να σκοράρουν, επικράτησαν με 2-0 του Μάρκους Μπεργκ και της παρέας του και θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Κροατίας ή Ρωσίας στα ημιτελικά, θέλοντας να φτάσουν ως το τέλος.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα του λεπτά με τις δύο ομάδες να προσέχουν πρώτα τα μετόπισθεν και στη συνέχεια να ψάχνουν κάποια ευκαιρία για να απειλήσουν. Η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς άνηκε στη Σουηδία όταν στο 13’ ο Φόρσμπεργκ σούταρε όμως έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ. Η απάντηση της ομάδας του Σάουθγκέιτ ήρθε έξι λεπτά αργότερα όταν μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Στέρλινγκ, ο Χάρικ Κέιν έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 31’ όταν τα «Λιοντάρια» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαγκουάιρ έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Όλσεν για το 1-0. Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 45’ ο Στέρλινγκ έχασε την μεγάλη ευκαιρία να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Δύο λεπτά μετά την πρώτη σέντρα στην επανάληψη, η Σουηδία έφτασε μία «ανάσα» από την ισοφάριση όμως ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του την κεφαλιά του Μάρκους Μπεργκ.

Τα «Λιοντάρια», πάντως, συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τελικώς στο 59’ κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα για να πάρουν πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Ο Λίνγκαρντ έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί πετάχτηκε από κανονική θέση ο Ντέλε Άλι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

To 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με την Αγγλία να πανηγυρίζει την πρόκριση στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1990.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments