Διεθνή

Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών από το σπήλαιο

Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών από το σπήλαιο
Κορυφώνεται η αγωνία. Τα βλέμματα όλων στην Ταϊλάνδη. Η επιχείρηση για την απομάκρυνση των παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν παγιδευτεί εδώ και 15 ημέρες στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ, άρχισε σήμερα. ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ.

Ο επικεφαλής της αποστολής στην Ταϊλάνδη δήλωσε: «Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα…

Βρισκόμαστε στο ζενίθ της ετοιμότητάς μας» ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως και οι 13 παγιδευμένοι είναι επίσης «πολύ έτοιμοι».

Η ταχύτερη ομάδα μπορεί να βγει από το σπήλαιο «στις 9 μ.μ.», πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως έχουν σταλεί 13 ξένοι δύτες, 5 Ταϊλανδοί δύτες και 5 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού (SEALS).

Η επιχείρηση για τη διάσωση των 13 στην Ταϊλάνδη μπορεί να διαρκέσει 3 με 4 ημέρες «ανάλογα με τον καιρό», δήλωσε επίσης Ταϊλανδός στρατιωτικός διοικητής.

https://www.youtube.com/watch?v=aIsh7TcjGFk

Σχεδιάγραμμα του BBC με τα δύσκολα σημεία της διαδρομής που πρέπει να διανύσουν εγκλωβισμένοι και δύτες

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, τα σωστικά συνεργεία προχώρησαν πρώτα στην εκκένωση της περιοχής γύρω από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση διάσωσης.

Το νωρίτερο που αναμένεται να βγουν είναι στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας). Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο θα διαρκέσει η επιχείρηση.

«Δεν υπάρχει όριο. Εξαρτάται από τον καιρό και το επίπεδο του νερού. Αν αλλάξει κάτι, θα σταματήσουμε.

Αλλά αναμένω να ολοκληρωθεί η επιχείρηση μέσα στις επόμενες δύο ημέρες», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Ναρονγκσάκ Οσατακόρν.

Η διαδρομή μήκους 1,5 χλμ., από την είσοδο του σπηλαίου έως το σημείο που βρίσκονται τα παιδιά και ο προπονητής τους δεν είναι εντελώς στεγνό, αλλά κατά το μεγαλύτερο μέρος του μπορεί να διασχιστεί περπατώντας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Πάντως, αρνήθηκε να απαντήσει στο αν θα χρειαστεί να κάνουν κατάδυση τα παιδιά.

Ανέφερε πάντως ότι το Σάββατο τα συνεργεία κατάφεραν να ρίξουν το επίπεδο του νερού στο χαμηλότερο επίπεδο, τα 30 εκατοστά.

Ο «όρκος» των δυτών πριν μπουν στο σπήλαιο

Οι δύτες που ανέλαβαν τη δύσκολη αποστολή να βγάλουν τους εγκλωβισμένους από το σπήλαιο δημοσίευσαν μία φωτογραφία, πριν ξεκινήσουν την επιχείρηση.

«Εμείς, οι ειδικές δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού, μαζί με τη διεθνή ομάδα δυτών, είμαστε έτοιμοι να φέρουμε πίσω την ποδοσφαιρική ομάδα», έγραψαν στη φωτογραφία που δημοσίευσαν στο Facebook.

“เรา”…ผนึกกำลังทั้งทีมไทยและทีมนานาชาติ นำน้องๆทีมหมูป่า…กลับบ้านฮูยา…8 กรกฎาคม 2561“We”, the Thai and international teams, are strong and firm in bringing all the Wild Boars home!Hooyah…8 July 2018

Gepostet von Thai NavySEAL am Samstag, 7. Juli 2018

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments