Διεθνή

Ταϊλάνδη: Τέλος για απόψε η επιχείρηση – 4 παιδιά θα κοιμηθούν σπίτι τους

Ταϊλάνδη: Τέλος για απόψε η επιχείρηση – 4 παιδιά θα κοιμηθούν σπίτι τους
Η επιχείρηση στην Ταϊλάνδη θα ξανά ξεκινήσει αύριο νωρίς το πρωί.

Τελείωσε για σήμερα η επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους στην Ταϊλάνδη που έχουν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο εδώ και δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο επικεφαλήςτης επιχείρησης «Η διάσωση έχει ολοκληρωθεί για τη νύχτα (σ.σ. τοπική ώρα) και θα ξεκινήσει ξανά σε 10-20 ώρες, επειδή έχουμε χρησιμοποιήσει όλο το οξυγόνο».

Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν διασωθεί 4 παιδιά με την βοήθεια διασωστών και απομένουν 8 συν ο προπονητής τους. Η νέα επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα).

Να σημειωθεί πάντως, ότι νωρίτερα, διασώστης που μίλησε στο Reuters είχε αναφέρει ότι βγήκαν από το σπήλαιο 6 παιδιά.

Στο σπήλαιο έχουν μπήκαν 18 δύτες, 5 Ταϊλανδοί και 13 ξένοι, όπως και 5 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης. Θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά βγήκαν από το σπήλαιο δύο ώρες νωρίτερα από την πιο αισιόδοξη εκτίμηση.

Το BBC μετέδωσε πλάνα με το πρώτο ασθενοφόρο που αποχώρησε από το σημείο

Οι κίνδυνοι

Τα παιδιά και ο προπονητής τους κινδυνεύουν από υποξία, σύμφωνα με τους γιατρούς -μία παθολογική κατάσταση όπου ο οργανισμός στερείται επαρκούς οξυγόνωσης- καθώς παραμένουν εγκλωβισμένοι για 13η ημέρα στο σπήλαιο.

Γενικευμένη υποξία συμβαίνει σε υγιείς ανθρώπους όταν ανεβαίνουν σε μεγάλο υψόμετρο όπου προκαλείται η ασθένεια του υψόμετρου, με πιθανές θανάσιμες επιπλοκές το πνευμονικό οίδημα μεγάλου υψόμετρου, και το εγκεφαλικό οίδημα μεγάλου υψομέτρου.

Υποξία συμβαίνει επίσης σε υγιείς ανθρώπους όταν αυτοί εισπνεύσουν μείγματα αερίων με χαμηλή συγκέντρωση οξυγόνου, οι δύτες για παράδειγμα, ιδίως αυτοί που χρησιμοποιούν ρυθμιστή για την ποσότητα του οξυγόνου που λαμβάνουν.

Ο κυβέρνησης της επαρχίας Tσιανγκ Ράι στην Ταϊλάνδη, Narongsak Osottanakorn σε συνέντευξη Τύπου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για να ξεκινήσει απόψε η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών.

Η συμβολική κίνηση των δυτών πριν μπουν στο σπήλαιο

Οι δύτες που ανέλαβαν τη δύσκολη αποστολή να βγάλουν τους εγκλωβισμένους από το σπήλαιο δημοσίευσαν μία φωτογραφία, πριν ξεκινήσουν την επιχείρηση.

«Εμείς, οι ειδικές δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού, μαζί με τη διεθνή ομάδα δυτών, είμαστε έτοιμοι να φέρουμε πίσω την ποδοσφαιρική ομάδα», έγραψαν στη φωτογραφία που δημοσίευσαν στο Facebook.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments