Οικονομία

ΑΑΔΕ: Υπηρεσία αναζήτησης βασικών στοιχείων μητρώου επιχειρήσεων

ΑΑΔΕ: Υπηρεσία αναζήτησης βασικών στοιχείων μητρώου επιχειρήσεων
Λειτουργεί από σήμερα διαδικτυακή υπηρεσία της ΑΑΔΕ για αναζήτηση βασικών στοιχείων μητρώου επιχειρήσεων.

Τέθηκε από σήμερα σε λειτουργία από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η διαδικτυακή υπηρεσία «Αναζήτηση Βασικών Στοιχείων Μητρώου Επιχειρήσεων».

Όπως αναφέρεται από την ΑΑΔΕ, με τη χρήση αυτής της υπηρεσίας τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα μπορούν να αναζητούν βασικές πληροφορίες, προκειμένου να διακριβώσουν τη φορολογική ή την επαγγελματική υπόσταση άλλων νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων ή φορολογουμένων/φυσικών προσώπων, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

H υπηρεσία στοχεύει στην προστασία των φορολογουμένων και τη διασφάλιση των συναλλαγών, με την καταπολέμηση της έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων από φορολογικά ανύπαρκτα πρόσωπα.

Πρόκειται για ουσιαστική αναβάθμιση προϊσχύουσας παρεμφερούς υπηρεσίας, που συνίσταται στην επικαιροποίηση των όρων χρήσης της και στον εμπλουτισμό της με νέες δυνατότητες, όπως το καθεστώς ΦΠΑ και η προβολή ιστορικού, καθώς και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την υποβοήθηση των χρηστών. Διευκρινίζεται ότι η διαδικτυακή υπηρεσία παρέχει πληροφόρηση αποκλειστικά για βασικά στοιχεία μητρώου και όχι στοιχεία εισοδημάτων ή άλλου τύπου οικονομικά ή περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων.

Η υπηρεσία βρίσκεται στον δικτυακό τόπο www.aade.gr (στην ενότητα «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις»- «Φορολογικές Υπηρεσίες»).

Διαβάστε Eπίσης

ΑΑΔΕ: Αφορολόγητο και ακατάσχετο το επίδομα εκπαίδευσης για ανέργους

ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» στο Nammos για φοροδιαφυγή 73.000 ευρώ

ΑΑΔΕ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα χιλιάδων μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

ΑΑΔΕ: Την Πέμπτη η νέα λοταρία αποδείξεων