Πολιτική

Περίεργη δήλωση από Ευρωπαίο Επίτροπο: Θα αλλάξουν τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας (vid)

Περίεργη δήλωση από Ευρωπαίο Επίτροπο: Θα αλλάξουν τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας (vid)
Μία άκρως ύποπτη τοποθέτηση για τα ελληνοαλβανικά σύνορα έκανε ο Γιοχάνες Χαν, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα.

Μία άκρως περίεργη και απίστευτη δήλωση έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ουσιαστικά από δημόσιο βήμα έκανε λόγο για αλλαγή συνόρων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε think-tank, ο αρμόδιος επίτροπος για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν αναφέρθηκε στη συμφωνία των Πρέσπων παρουσία του Σκοπιανού ΥΠΕΞ και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην συμφωνία που προετοιμάζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία.

Και κατά τη διάρκεια αυτής της αναφοράς, ο Γιοχάνες Νες είπε το απίστευτο.

“Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες”.

Ουσιαστικά, με τη δήλωση αυτή ο Ευρωπαίος Επίτροπος προανήγγειλε πως θα αλλάξουν τα σύνορα Ελλάδας και Αλβανίας, όταν και εάν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλβανό πρωθυπουργό, κ. Ράμα, για τα ελληνοαλβανικά θέματα.

Η δήλωση αυτή και με το Σκοπιανό να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας, πυροδοτώντας και νέες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία διαρροή από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά ούτε και επίσημη αντίδραση.

Ο κ. Κοτζιάς άλλωστε στο παρελθόν είχε αποκαλύψει πως με την Αλβανία η Ελλάδα βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες.

Δείτε τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments