Αυτοδιοίκηση

Πρόγραμμα μουσικής παιδείας για τους μαθητές του Δ. Νεάπολης – Συκεών

Πρόγραμμα μουσικής παιδείας για τους μαθητές του Δ. Νεάπολης – Συκεών
Το πρόγραμμα «Πάμε Ορχήστρα» εγκρίθηκε ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Το πρόγραμμα «Πάμε Ορχήστρα» πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο συνεργασίας του Δήμου Νεάπολης Συκεών και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης το οποίο θα υλοποιηθεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Πολυμελή σχήματα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σχεδιάζεται να δώσουν μουσικές παραστάσεις για τους μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, με στόχο να μυηθούν στην τέχνη της μουσικής να έρθουν σε επαφή με κλασικά έργα και μουσικά αποσπάσματα.

“ Ήδη, μετά από διαδοχικές επαφές των δύο πλευρών, η σχετική σύμβαση συνεργασίας προωθείται προς υπογραφή, με το συνολικό κόστος της παρακολούθησης συναυλιών και μουσικών παραστάσεων της ΚΟΘ να καλύπτεται εξολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο” όπως σημειώνει η ανακοίνωση.

Η συνεργασία που σχεδιάζεται για την προώθηση της μουσικής παιδείας έρχεται να προστεθεί στο επιτυχημένο πρόγραμμα της θεατρικής παιδείας στα σχολεία Νεάπολης Συκεών, που υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ.

Το πρόγραμμα «Πάμε Ορχήστρα» εγκρίθηκε ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Οι πρώτες οκτώ μουσικές παραστάσεις θα δοθούν στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών το διάστημα 6-9 Νοεμβρίου 2018 (10 π.μ. και 11.30 π.μ.). Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΚΟΘ, η παραγωγή περιλαμβάνει συναυλία των συνόλων της Ορχήστρας και θεατρικά δρώμενα επί σκηνής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments