Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Παροξυσμός στη Γαλλία για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές

Μουντιάλ 2018: Παροξυσμός στη Γαλλία για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές
Μια χώρα στο πόδι. Τρέλα στη Γαλλία για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και για το δεύτερο Μουντιάλ στην ιστορία της χώρας. Διθυραμβικά σχόλια από τον γαλλικό Τύπο. Δείτε live εικόνα από τους πανηγυρισμούς στο Παρίσι και εικόνες απ' όλη τη χώρα.

Η Γαλλία κυριάρχησε στον τελικό του Μουντιάλ 2018 απέναντι στην Κροατία, έβαλε τέσσερα γκολ και έραψε το δεύτερο αστέρι στη φανέλα της. Οι “μπλε” είναι οι νέοι παγκόσμιοι πρωταθλητές και όλη η χώρα παραληρεί.

Από γωνιά σε γωνιά, όλη η Γαλλία πανηγυρίζει την κατάκτηση του δεύτερου Παγκοσμίου Κυπέλλου της Εθνικής τους ομάδας. Το 1998 ήταν ο Ζιντάν και η παρέα του εκείνοι που έφεραν στη χώρα για πρώτη φορά το ιερό δισκοπότηρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Δείτε live τι συμβαίνει στο Παρίσι:

Είκοσι χρόνια αργότερα, ο τότε αρχηγός, Ντιντιέ Ντεσάν, είναι ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας. Και η παρέα του Γκριζμάν, του Εμπαπέ, του Πογκμπά, του Καντέ και των υπόλοιπων αστεριών έβγαλαν ξανά τη χώρα στους δρόμους.

Γαλλικός Τύπος: Όπως ο Ζιντάν και η παρέα του

Ο Τύπος της Γαλλίας πανηγυρίζει φυσικά κι αυτός τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας της χώρας.  “Ένας άλλος κόσμος” γράφει η Equipe, στον κεντρικό τίτλο της ιστοσελίδας της, για να συμπληρώσει πως “η ομάδα της Γαλλίας κατέκτησε την Κυριακή το δεύτερο τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κυριαρχώντας απέναντι στην Κροατία (4-2). Έχοντας θυσιαστεί στον πόνο, ο Πογκμπά, ο Εμπαπέ, ο Γκριεζμάν και οι υπόλοιποι ενώνονται με τη γενιά του Ζιντάν, στην ιστορία”.

Η “Liberation” ήταν η πιο μετριοπαθής όλων, έχοντας ως κεντρικό τίτλο το “Η γενιά του ’18”.

Η “Monde” γράφει πως “οι “μπλε” είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές” και προσθέτει: “H ομάδα της Γαλλίας σημείωσε στον τελικό τέσσερα γκολ έναντι δύο της Κροατίας. Οι “μπλε” έβαλαν το δεύτερο αστέρι τους”.

Τέλος, η “Parisien” με φόντο τον Αντουάν Γκριεζμάν έγραψε: “Γαλλία – Κροατία: Οι “μπλε” είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές”.

Σε πελάγη ευτυχίας ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν παρακολούθησε από κοντά τον μεγάλο τελικό και η φωτογραφία του στη λήξη του ματς κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Μάλιστα, στο φινάλε του αγώνα κατέβηκε στο γήπεδο και παρά τη βροχή δεν ζήτησε ούτε ομπρέλα. Υπομονετικά κι έχοντας γίνει μούσκεμα χαιρέτισε έναν προς έναν τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο.

Δείτε φωτογραφίες από τη Γαλλία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments