Αθλητισμός

Πρεμιέρα για την εθνική ανδρών υδατοσφαίρισης απέναντι στην Τουρκία

Πρεμιέρα για την εθνική ανδρών υδατοσφαίρισης απέναντι στην Τουρκία
Την πρώτη της αναμέτρηση θα δώσει σήμερα η η εθνική ανδρών υδατοσφαίρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Μετά τις γυναίκες, η εθνική ανδρών παίρνει σήμερα … σειρά για να κάνει το ντεμπούτο της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Βαρκελώνης. Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου, που μετέχει στον Γ΄ όμιλο της διοργάνωσης, αρχίζει τις υποχρεώσεις του με ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι, απέναντι στην Τουρκία, στις 3 μ.μ. (ώρα Ελλάδας). Ματς κατάλληλο για… ξεμούδιασμα και αρκετά γκολ, που ενδεχομένως να χρειαστούν στη μάχη με την Κροατία για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο, που δίνει το απευθείας εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων φαίνεται και από την προϊστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων, όπου η Ελλάδα μετράει 39 νίκες σε 43 αγώνες, έναντι δύο ισοπαλιών και δύο ηττών. Σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματων, η εθνική έχει συναντήσει τρεις φορές τους γείτονες και μετρά ισάριθμες νίκες. Τελευταία εξ αυτών πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι, όταν η «γαλανόλευκη» επικράτησε 21-6, κυνηγώντας τότε απεγνωσμένα (και χωρίς επιτυχία) μία μεγάλη διαφορά, προκειμένου να πάρει πλεονέκτημα έναντι της Ουγγαρίας, με την οποία είχε φέρει ισοπαλία στην πρεμιέρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στους άνδρες:

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/7

12:00 Μαυροβούνιο-Γαλλία (Β΄ Όμιλος) 13:30 Ρωσία-Σλοβακία (Δ΄ Όμιλος) 15:00 Τουρκία-ΕΛΛΑΔΑ (Γ΄ Ομιλος) 16:30 Γεωργία-Ουγγαρία (Α΄ Ομιλος) 18:00 Κροατία-Ολλανδία (Γ΄ Όμιλος) 19:30 Γερμανία-Ιταλία (Α΄ Ομιλος) 21:30 Σερβία-Ρουμανία (Δ΄ Ομιλος) 23:15 Μάλτα-Ισπανία (Β΄ Όμιλος)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments