Άποψη

Ερχονται εκλογές κι εμείς οι πολίτες καλούμαστε να πάρουμε τα μέτρα μας

Ερχονται εκλογές κι εμείς οι πολίτες καλούμαστε να πάρουμε τα μέτρα μας
Να προμηθευτούμε κράνη, νιτσεράδες, αδιάβροχα και οτιδήποτε άλλο μας προστατεύει από τη λάσπη.

Γιατί; Διότι ο προεκλογικός αγώνας αναμένεται να εξελιχθεί σε μία απίστευτη και πρωτοφανή λασπομαχία. Και ως γνωστόν όταν στο βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια (για να μην πω τα γουρούνια) την πληρώνουν τα βατράχια.

Εμπρός βατράχια μου ας προετοιμαστούμε. Το μήνυμα το πήραμε  με τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου, για τα δάνεια που ρύθμισαν τα αδέλφια του πρωθυπουργού και τις αντιδράσεις, που είδαμε από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν ασκηθούν διώξεις πολιτικών για το σκάνδαλο Novartis, αν προφυλακιστεί ο Γιάννος Παπαντωνίου ύστερα από την κλήση σε απολογία από την ανακρίτρια διαφθοράς και αν απαγγελθούν κατηγορίες για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Θα πρέπει να ψάχνουμε λαγούμι να κρυφτούμε.

Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων επιλέγει να αναδείξει το ηθικό πλεονέκτημα που υποστηρίζει ότι έχει έναντι της ΝΔ και η αντιπολίτευση να εξουδετερώσει πάση θυσία την επικοινωνιακή επίθεση του κυβερνώντος κόμματος και της κυβέρνησης, στο σκέλος της ηθικής.

Και όταν ακούς τους πολιτικούς να μιλούν για ηθική καλό είναι να παίρνεις τα μέτρα σου, γιατί δεν ξέρεις ποιος κουβάς λάσπης θα σε βρει στο σταυρό. Οι πολιτικοί νομίζουν ότι η ηθική στην πολιτική είναι το τέλειο άλλοθι για να δικαιολογούν ακόμα και τα αδικαιολόγητα με πολιτικούς όρους.

Και για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πραγματικά σκάνδαλα που ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και έκαναν πάμπλουτους ορισμένους πονηρούς και έχοντες αδυναμία στο μέλι του κρατικού κορβανά. Οπως υπάρχουν και fake σκάνδαλα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά κόρον.

Να ελπίζουμε ότι οι πολιτικοί θα αλλάξουν και θα κάνουν προεκλογικό αγώνα με πολιτικούς όρους και πολιτικά επιχειρήματα, αναλύοντας σχέδια, προγράμματα και ιδέες, θα είμαστε αιθεροβάμονες αν το κάνουμε. Εξάλλου φταίμε κι εμείς γι΄ αυτό. Βλέπετε γουστάρουμε τη βαβούρα περισσότερο, παρά τον ορθολογικό και πολιτικό λόγο.

Αν αλλάξουμε μυαλά, θα τους υποχρεώσουμε να αλλάξουν και αυτοί. Να ελπίζουμε; Οχι. Γιατί πάλι αιθεροβάμονες θα χαρακτηριστούμε και δεν νομίζω ότι είναι πολύ τιμητικός ο χαρακτηρισμός, όσο ευπρεπής κι αν ακούγεται, αντί της γνωστής και περισσότερο επαναλαμβανόμενης λέξης στην ελληνική γλώσσα…

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play