Οικονομία

ΚΕΑ Ιουλίου 2018: Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι

ΚΕΑ Ιουλίου 2018: Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι
Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή του ΚΕΑ Ιουλίου 2018.

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 65.664.302,27 ευρώ για την πληρωμή μηνός Ιουλίου σε 293.195 δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Ειδικότερα, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενέκρινε την μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 65.664.302,27 ευρώ για την πληρωμή μηνός Ιουλίου σε 293.195 δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ.

Η πληρωμή του ΚΕΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 31 Ιουλίου, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η επίσημη απόφαση.

Με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι

  • Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα.
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα.
  • Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Το ΚΕΑ συνδέεται επίσης με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Διαβάστε Eπίσης

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Επίδομα στέγασης: Τι χρειάζεται να ξέρετε για τη χορήγησή του

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διαγραφή των μετοχών της ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ

Πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο εξάμηνο του 2018

Περισσότερα