Πολιτισμός

Θωμαΐς Ανδρούτσου – μια τρελή τάπερ γούμαν στο «Μόλις Χώρισα»

Θωμαΐς Ανδρούτσου – μια τρελή τάπερ γούμαν στο «Μόλις Χώρισα»
Η Θωμαΐς όπως και η αδελφή της Μαρία είναι δυο κοπέλες που πραγματικά είναι πρόσχαρες, απλές και άμεσες. Καμία σχέση με το κακώς εννοούμενο σταριλίκι. Είναι η κατηγορία που ξέρει πού πατά. Έχουν επίγνωση της αξίας και του ταλέντου τους και η κάθε μια αφήνει τη δουλειά της να «μιλήσει» γι΄ αυτήν.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά έχουν κι έναν αδελφό το Γιώργο με επίσης καλλιτεχνική φλέβα. Δυστυχώς, δεν τον ξέρω αλλά φαντάζομαι πως το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει…

Τη Θωμαΐδα κατά καιρούς την έβλεπα στο θέατρο και πάντα λέγαμε να κάνουμε μια συνέντευξη. Πραγματικά, το ήθελα πολύ δεδομένου πως πάντα μου έκανε «κλικ». Από μένα, δε χρειάζεται τα εύσημα για τις υποκριτικές της επιδώσεις. Άλλωστε, μέσα στα 20 χρόνια που εργάζεται ως ηθοποιός το έχει αποδείξει περίτρανα. Την έχω δει επί σκηνής καθώς και σε σειρές στην τηλεόραση και η Θωμαΐς «κεντάει»!

Χρειάζεται, όμως, να μιλήσω γι’ αυτήν την αδιόρατη αύρα και τη θετική ενέργεια ενός ανθρώπου που σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ! Είναι αυτή η ζεστασιά και η αφοπλιστική αμεσότητα που είναι πολύ γοητευτική στις ανθρώπινες σχέσεις και λείπει…παρόλο που δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ.

Ίσως έχει να κάνει με την καταγωγή δεδομένου πως οι Θεσσαλονικείς είναι ζεστοί και πρόσχαροι άνθρωποι στην πλειονότητά τους. Θυμάμαι όταν εργάστηκα στη συμπρωτεύουσα, σε μια από τις δύο μεγαλύτερες εφημερίδες της πόλης, πόσο όμορφα είχα περάσει και πόσες φιλίες έκανα.

Και να… ο καιρός έχει γυρίσματα και ήρθε, επιτέλους, η στιγμή που εντελώς αυθόρμητα την κάλεσα στο κινητό της για να τα πούμε για λογαριασμό του Pagenews.gr. Η ανταπόκρισή της ήταν άμεση. Τα είπαμε σαν δύο καλές φιλενάδες και πραγματικά το χάρηκα πολύ.

Της εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία κι όλα της τα όνειρα να υλοποιηθούν με τον πιο όμορφο τρόπο. Της αξίζει γιατί είναι μια απολύτως υγιής προσωπικότητα κι ένας άνθρωπος που στηρίζει τις επιλογές και τις αξίες του με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια.

 Θωμαΐδα, αυτό το καλοκαίρι σε βρίσκουμε να περιοδεύεις ανά την Ελλάδα στην παράσταση «Μόλις Χώρισα». Πιασάρικος τίτλος, ομολογώ. Θα ήθελες να μάς πεις τί πραγματεύεται;

Να ξεκινήσω λέγοντάς σου πως η χαρά μου είναι μεγάλη που συμμετέχω στην εν λόγω παράσταση. Πρόκειται γι’ ένα θεατρικό έργο που αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Ανέβηκε, δε, για πρώτη φορά το 1998 με μεγάλη επιτυχία. Παίχτηκε ξανά 2105 και το 2018 υπό τη μορφή μιούζικαλ. Στο ευρύ κοινό, έχει γίνει πολύ γνωστό από τη μεταφορά του στον κινηματογράφο. Φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά αυτό το έργο θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα.

Έχουμε μεγάλη ανταπόκριση, ο κόσμος έρχεται, γελάει, ευχαριστείται και είμαστε με μια βαλίτσα στο χέρι…

Ποιοι παίζουν μαζί σου επί σκηνής;

Η Τζόυς Ευείδη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Κώστας Κάππας, η Μαρία Κωνσταντάκη, ο Τριπόδης Χρήστος, η Ελίνα Μάλαμα, o Δημήτρης Ζωγραφάκης, ο Ανδρέας Βούλγαρης και ο Στρατής Νταλαγιώργος. Αποτελούν δε όλοι τους το τέλειο guest list!

 Γιατί θα πρότεινες στο θεατή να έρθει να σάς δει;

 Γιατί είναι μια ευχάριστη ανάλαφρη, δροσερή κωμωδία και ο θεατής θα φύγει με χαμόγελο.

Ποιος είναι ο δικός σου ρόλος;

Εγώ, μέσα σ’ όλο αυτό είμαι μια κοπέλα που κάνω επιδείξεις τάπερ. Έχω ραντεβού, ξεκινάω την επίδειξη, εμπλέκομαι κι εγώ μέσα σ’ όλη αυτή την ιστορία και δεν φεύγω ποτέ. Αποδεικνύεται βέβαια ότι έχω μπει σε λάθος σπίτι, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Έχουμε χορηγό την Tupperware και είχα την ανάλογη εκπαίδευση, αλλά εγώ κάνω μια επίδειξη πολύ διαφορετική απ’ αυτήν που θα έκανε μια φυσιολογική ντίλερ. Έμπλεξα (γέλια) θέλει δουλίτσα το τάπερ. Θέλει ταχύτητα και ρυθμό. Στην αρχή είχα πελαγώσει αλλά τώρα όλα είναι καλά!

Είμαστε μια πολύ ωραία ομάδα. Έχουμε παραγωγό και συνάδελφο το Χρήστο Τριπόδη. Είναι ένας νέος και ταλαντούχος άνθρωπος. Ευτυχώς, υπάρχει πολύ αγάπη μεταξύ μας και στηρίζουμε το εγχείρημά του. Είναι άλλωστε σημαντικό να εισχωρούν και νέοι άνθρωποι στο χώρο της παραγωγής. Ο Χρήστος τα ξέρει καλά αυτά, αφού τόσα χρόνια είναι ηθοποιός.

Τις φοβάσαι Θωμαΐδα τις περιοδείες ή είναι κάτι που σού αρέσει; 

Όχι δεν τις φοβάμαι, είναι κάτι που μού αρέσει. Είναι πάντως πολύ κουραστικές οι περιοδείες και κάποιες φορές δεν καταλαβαίνεις σε ποιά πόλη βρίσκεσαι. Ωστόσο, όταν υπάρχει καλή παρέα και συνεννόηση είναι μια ωραία διαδικασία για το καλοκαίρι. Πηγαίνεις σ’ όμορφα μέρη ανά την Ελλάδα, βλέπεις νέα τοπία και συναντάς καινούργιους ανθρώπους…. Μαγικά πράγματα!

Τριγυρνάμε κάθε βράδυ μετά με το θίασο 0αν φυσικά αντέχουμε από την κούραση- γιατί υπάρχει το ταξίδι, η παράσταση και κάποιες εκπομπές που πρέπει να πάμε ενδιάμεσα σε κάθε τόπο για να προωθήσουμε τη δουλειά μας.

Υπάρχει μια συνεχής τρεχάλα, αλλά είναι ωραία, γινόμαστε μια οικογένεια και με χιούμορ περνάμε όσο το δυνατόν πιο όμορφα.

Με ποιά από τα κορίτσια έχεις μια πιο στενή σχέση; Είτε λόγω φιλίας είτε συνεργασίας;

Έχω ξανασυνεργαστεί με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Κάναμε μαζί ένα σίριαλ το χειμώνα και τη γνωρίζω λίγο καλύτερα. Είναι τέτοιος ο χαρακτήρας όλων των συνεργατών, (διαφορετικός μεν αλλά πολύ καλά παιδιά όλα τους), που δεν μπορώ να κάνω διάκριση.

Στο δίκλινο δωμάτιο μένω μαζί με την Ελίνα Μάλαμα που ταιριάζουμε παραπάνω. Πάμε δηλαδή για μπανάκι και ξενυχτάμε λίγο παραπάνω. Το «ζευγάρι» μου είναι η Ελίνα, αλλά μ’ όλα τα κορίτσια είμαστε δίπλα δίπλα στα δωμάτια. Τηλέφωνα, καφέδες, πιστολάκια, γαλακτώματα γίνεται ένας χαμός όλη την ημέρα λες και είμαστε σε 5ήμερη.

Μετά έπονται καλοκαιρινές διακοπές; Θα πας κάπου; 

Κοίτα να δεις. Έχει λίγο καιρό που ξεκινά το σερί μας, οπότε για διακοπές δεν το βλέπω. Θα συνδυάσουμε «διακοπές» σ’ ωραία μέρη, όπως μια ολόκληρη εβδομάδα στην Κρήτη και μετά σ’ άλλο μέρος. Όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο κλπ. Έχουμε βέβαια κι ένα 10ημερο κενό που νομίζω ότι θα πάω στον τόπο μου, επειδή έχουμε ένα σπίτι παραθαλάσσιο κάπου έξω από την πόλη.

Η Αθήνα σ’ αρέσει;

Εγώ είμαι Θεσσαλονικιά, αλλά την Αθήνα τη λατρεύω. Είναι η πόλη μου εδώ και 22 χρόνια, οπότε όπου κι εάν πάω όταν γυρνάω στην Αθήνα είμαι πάρα πολύ χαρούμενη.

Ζω στο κέντρο, με τις δυσκολίες του, αλλά είναι μια πόλη που αγαπώ. Είναι ζωντανή κι όταν έχω ελεύθερο χρόνο νιώθω σαν τουρίστρια. Πηγαίνω σε μουσεία, βόλτες με τα πόδια και το ποδήλατο. Ζω στον Κεραμεικό που είναι μια πολύ όμορφη γειτονιά. Έχεις πρόσβαση παντού με τα πόδια. Στην Ακρόπολη, στο κέντρο, στην Πλάκα, στα μπαράκια…είναι μια φανταστική γειτονιά ο Κεραμεικός!

Ζούνε και πολλοί συνάδελφοί σου εκεί και πραγματικά είναι μια περιοχή που έχει πάρει τα πάνω της.

«Ναι», έτσι είναι! Στη λαϊκή αγορά, της Τρίτης, έχουμε συναντήσεις και καφέδες. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση του ελεύθερου χρόνου που κάποιες φορές συμβαίνει από επιλογή, γιατί δεν πάει άλλο (γέλια).

Είσαι εργασιομανής ως τύπος;

«Όχι»! Καμία σχέση, το αντίθετο. Έχω υπάρξει και εργασιομανής, αλλά έχει κινδυνέψει λιγάκι και η σωματική μου υγεία μέσα απ’ αυτό, οπότε δε δίνομαι ολοκληρωτικά στη δουλειά.

Οπότε- όταν τα καταφέρνω- λέω τα «όχι» μου και περνώ λίγο χρόνο ξεγνοιασιάς.Είναι αναγκαίο να ανανεωνόμαστε για να μπορούμε να γυρνάμε φρέσκοι σ’ αυτή τη δουλειά. Πρέπει να έχεις λίγο κέφι, λίγο υλικό, λίγη δύναμη…

Είσαι ερωτευμένη με τη δουλειά σου; 

Εάν είμαι ερωτευμένη… «Όχι», την κρατάω σ’ απόσταση ασφαλείας!

Εάν δηλαδή οι συγκυρίες σ’ ανάγκαζαν να κάνεις κάποια άλλη επιλογή θα το άντεχες; «Ναι» θα το άντεχα και μην σου πω το χρειάζομαι κιόλας, καμία φορά. Τη δουλειά μου βέβαια την αγαπάω πάρα πολύ, μού έχει δώσει και συνεχίζει να μού δίνει πολλές χαρές. Η επαφή κάθε φορά με καινούργιους ανθρώπους, με νέες συνεργασίες, καινούργιους χώρους και τόπους είναι κάτι που λατρεύω.

Σού έχει τύχει να απασχοληθείς και σ’ άλλο αντικείμενο πέραν της υποκριτικής; Μού έχει τύχει όταν ήμουν μικρότερη να δουλεύω στο θέατρο και παράλληλα να δουλεύω σέρβις, όπως οι περισσότεροι ηθοποιοί.

Εάν γινόντουσαν τώρα εκλογές θα ψήφιζες;

Η κατάσταση είναι στο μη περαιτέρω και δε θα ήθελα να μιλήσουμε για πολιτικά ζητήματα. Πιστεύω ότι η ουσιαστική μάχη δίνεται από τον καθένα μας προσωπικά προς την αυτοβελτίωση, στην οποία ο ένας επηρεάζει τον άλλον θετικά κι εκεί είναι η «ρίζα».

Πιστεύεις ότι επαγγελματικά θα μπορούσε να λειτουργήσει το ανταλλακτικό εμπόριο μεταξύ των ανθρώπων;

Πιστεύω ότι αυτήν τη στιγμή είναι ανέφικτο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Έχεις καταφέρει προσωπικά να εντοπίσεις ελαττώματά σου και να τα τιθασέψεις;

Κάποια «ναι» και κάποια τα παλεύω, ακόμη. Αυτό που θεωρώ ότι έχω καταφέρει είναι τουλάχιστον να ξέρω τα ελαττώματά μου και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τα βελτιώσω.

Σε συνέχεια της ως άνω ερώτησής μου, ποιο στοίχημα που έχεις βάλει με τον εαυτό σου το έχεις κερδίσει;

Έχω καταφέρει να μην είμαι τόσο λαίμαργη όπως ήμουν παλιότερα και δεν πνίγω τον πόνο μου στο φαγητό.

Μια μικρή σου ιδιοτροπία;

Είμαι υπέρ της ευταξίας γιατί χωροταξικά το σπίτι μου είναι ενιαίος χώρος. Ακόμη και πτώμα να είμαι δεν πάω για ύπνο αν δεν είναι όλα στη θέση τους…γιατί ούτε ο ύπνος δε με παίρνει (γέλια).

Όταν σου κάνουν αγενείς ερωτήσεις πώς αντιδράς;

Κοίτα, εάν κάτι μ’ ενοχλεί δε θα απαντήσω. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς για μένα, η πληροφορία είναι κατά 95% κουτσομπολιό. Θεωρώ πως ο σκοπός μιας συνέντευξης είναι να προβάλει τη δουλειά σου κι όχι να γίνεις «κίτρινη» είδηση.

Το χειμώνα που έπεται τί κάνεις επαγγελματικά;

Να σού πω την αλήθεια δεν ξέρω ακόμα. Οι συζητήσεις είναι πολλές, αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει μπει σε σειρά. Έχω προτάσεις από την τηλεόραση και το θέατρο οπότε όλες αυτές οι αναμονές πρέπει να καταλήξουν για να δούμε εάν ταιριάζουν χρονικά.

Σ’ αγχώνει αυτή η αναμονή;

«Όχι», να σού πω την αλήθεια. Σ’ αυτά τα 20 χρόνια που εργάζομαι ως ηθοποιός έχω καταλάβει πως αυτή η δουλειά έχει ρίσκο. Εντάξει μπορεί σε στιγμές που ζορίζομαι οικονομικά να μ’ αγχώνει, αλλά πάντα κάτι βρίσκεται!

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Βασίλης Μυριανθόπουλος και Βαγγέλης Χατζηνικολάου

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος

Σκηνικά: Βαλεντίνο Βαλάσης

Φωτισμός: Βλάσσης Θεοδωρίδης

Διάρκεια Παράστασης: 90’

Παραγωγή: “Μέθεξις”

Πού μπορείτε να δείτε την παράσταση:

Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου (13/7) – Θέατρο Ορέστης Μακρής (14/7) -Τόπος Τεχνών Χώρα (19/7)-Κηποθέατρο Αλκαζάρ(20/7) – Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης (30/7)- Πλαζ ΕΟΤ (31/7) – Θέατρο “Ερωφίλη (2/8) ” Φορτέτζα- 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (3/8), Κύρβεια- Άλσος Χλουβεράκη (4/8)- Μοίρες – Δημοτικό Σχολείο Καπαριανών (5/8) -Θέατρο Ανατολικής Τάφρου (6/8) -Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης (9/8) – Αποθήκες Α.Σ.Ο.- Υπαίθριο Θέατρο Αιγιαλείας Γ. Παππάς (11/8) – Προαύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ (12/8)- Αρχαία Ήλιδα (13/8)-Τριανόν Cinemax (14/8)- Κιν/θέατρο Γοργόνα (25/8)- Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ (28/8)- Θέατρο Βουνού  (29/8) – Ανοιχτό Αμφιθέατρο ΤΕΙ Σερρών (30/8)- ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ (31/8) -Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος (2/9)- Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου(3/9) και Θέατρο Μ. Θεοδωράκης, Αχαρνές (4/9).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments