Ειδήσεις
pagenews.gr / Ειδήσεις / Η Αθήνα «αδειάζει τη Μόσχα» – Ο Λαβρόφ ήθελε να έρθει – Δεν τον καλέσαμε εμείς
Η Αθήνα «αδειάζει τη Μόσχα» – Ο Λαβρόφ ήθελε να έρθει – Δεν τον καλέσαμε εμείς | Pagenews.gr
Pagenews Team

Διπλωματικές πηγές διευκρίνισαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα περί της ακύρωσης της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα χάνει την επικαιρότητα της, δηλώνει ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ότι η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα, στην τωρινή κατάσταση χάνει την επικαιρότητα της, τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά στις σχεδιαζόμενες νωρίτερα προθεσμίες.

«Νομίζω ότι στην τωρινή κατάσταση αυτή (σ.σ. η επίσκεψη) χάνει την επικαιρότητα της, τουλάχιστον στις προθεσμίες εκείνες, για τις οποίες μιλούσαμε, δηλαδή για τον Σεπτέμβριο» δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες, οι προθεσμίες της απέλασης και ο αριθμός των διπλωματών που θα απελαθούν προς το παρόν δεν είναι γνωστά, προσέθεσε ο κ. Μάσλοφ.

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν αντίποινα, δεν γνωρίζω, πότε, ποιον και σε ποιες διαστάσεις (σ.σ. θα γίνει αυτό) αλλά φυσικά, σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρξουν απαντητικά μέτρα» δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής. Ετοιμάζουν αντίποινα οι Ρώσοι

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο, ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί την Αθήνα, κάτι τέτοιο όμως φαίνεται να μην ισχύει σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές. Πλέον οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο χειρότερο σημείο τους.

Η Αθήνα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και έχει απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο με την κατηγορία πως ήθελαν να δωροδοκήσουν Έλληνες αξιωματούχους, προκειμένου να υποκινούν διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το Reuters η Ρωσία θα απελάσει με τη σειρά της Έλληνες διπλωμάτες, αλλά οι ημερομηνίες και ο αριθμός των απελάσεων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Ετικέτες: 


2018