Ειδήσεις
pagenews.gr / Ειδήσεις / Ακύρωσε την επίσκεψη στην Ελλάδα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ
Ακύρωσε την επίσκεψη στην Ελλάδα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ | Pagenews.gr
Pagenews Team

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ελληνορωσική κρίση που ξέσπασε μετά την απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών.

Η Ρωσία δείχνει πλέον τις προθέσεις της απέναντι στην Ελλάδα και έκανε γνωστό πως ακυρώνεται η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ το φθινόπωρο.

Όπως μετέδωσε το Reuters που επικαλείται δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα στο TASS, η χρονική στιγμή για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Λαβρόφ το φθινόπωρο στην Ελλάδα δεν είναι πλέον η κατάλληλη.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί την Αθήνα, αλλά πλέον οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο χειρότερο σημείο τους. Η Αθήνα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και έχει απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο με την κατηγορία πως ήθελαν να δωροδοκήσουν Έλληνες αξιωματούχους, προκειμένου να υποκινούν διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το Reuters η Ρωσία θα απελάσει με τη σειρά της Έλληνες διπλωμάτες, αλλά οι ημερομηνίες και ο αριθμός των απελάσεων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Ο Αντρέι Μασλόφ δήλωσε: «Έχουμε ήδη πει ότι θα υπάρξουν αντίμετρα. Δεν ξέρω πότε και τον ακριβή αριθμό αλλά σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική θα υπάρξουν αντίποινα».

Ετικέτες: 
2018