Ζώδια

Προβλέψεις ζωδίων για το Σαββατοκύριακο

Προβλέψεις ζωδίων για το Σαββατοκύριακο
Στα απόνερα της Ηλιακής Έκλειψης της προηγούμενης εβδομάδας τσουλάνε οι μέρες.

ΚΡΙΟΣ Ωραία είναι όταν όλοι οι άλλοι πνίγονται στη δουλειά ή στην απελπισία πριν τις διακοπές εσείς να γιολάρετε, καταρχάς εκ χαρακτήρος και σε δεύτερο γκεστάλτ εκμεταλλευόμενοι στο φουλ οτιδήποτε έχει εμφανιστεί κατά καιρούς στο δρόμο σας και πλέον σας είναι χρήσιμο (“γι’ αυτό σου λέω, Τούλα, μην πετάς τίποτα, από το σέικερ το παλιό παλιό του φραπέ, μέχρι το τηλέφωνο της κουνιάδας του ασπριτζή μας”). Η επικοινωνία για τα της δουλειάς προχωράει χωρίς κανένα θέμα, οι φίλοι σας ασχολούνται με εσάς σαν μαγνητισμένοι (δεν ξέρω τι τους κάνετε και δε θέλω και να μάθω), ενώ τίποτα δεν μένει αναξιοποίητο σε επίπεδο στρατηγικής, ακόμα και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Φυσικά αυτή η στάση επεκτείνεται και στον Θανάση κι επειδή οι μέρες είναι δύσκολες εν γένει (όχι για εσάς, είπαμε), φροντίστε να κινηθείτε μεν με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, μην κάνετε όμως πολλά αουλικίκια, γιατί και οι άλλοι θέλουν μεν το καλό σας, αλλά όχι να τους τρίβετε ασυναίσθητα στη μούρη πως όλοι/α δουλεύουν για εσάς.

ΤΑΥΡΟΣ Η στρατηγική των προηγούμενων ημερών έπιασε τόπο και κάπως μέσα στο χάος της δουλειάς έχετε βρει δυο ανθρώπους να συνεννοείστε (εντάξει, ο ένας είναι ο καφετζής, κάτι είναι όμως κι αυτό, σκεφτείτε να του λέγατε φρέντο εσπρέσο ζαχαρίνη και να σας έβγαζε ελληνικό γλυκύ βραστό) και να προχωράτε τα σχέδιά σας πριν τις διακοπές και, κυρίως, πριν την επόμενη Έκλειψη, τη Σεληνιακή. Το Σαββατοκύριακο μπορείτε να σκεφτείτε τις προτάσεις των ημερών ή, ακόμα καλύτερα, επειδή μεταξύ μας μιλάμε, να μην ασχοληθείτε ΚΑΝ με τη δουλειά και να επικεντρωθείτε στα ups and downs που σας προκαλούν ακόμα τα απόνερα της Ηλιακής Έκλειψης, δουλεύοντας κυρίως το ζήτημα “λαμπερή στην παραλία με σταθερή διάθεση που δε θυμίζει σε τίποτα τον Τζακ Νίκολσον στα τελευταία λεπτά της Λάμψης του Κιούμπρικ”. Η Αφροδίτη με τον Δία σάς βοηθούν να κάνετε δουλίτσα και σε επίπεδο κοινωνικοποίησης αλλά, κυριότερα, σε επίπεδο σον σον και επαφών με υποψήφιο Θανάση, ο οποίος ψήνεται πιο πολύ κι από λευκό δέρμα σε αυγουστιάτικο ήλιο σε παραλία στην Αντίπαρο.

ΔΙΔΥΜΟΙ Κοιτάξτε να δείτε, ωραίο και το λούσο, δε λέω, κι ας μην είμαστε πελούσιοι, είναι χρειαζούμενο κι αυτό, αλλά καμιά φορά όταν σας το στερούν γίνεστε σαν την Αλέκα Καλουδάκη όταν έμαθε ότι ο γιος της είναι γραμμένος στην ΟΝΝΕΔ: ανερμάτιστοι και έξαλλοι, παρότι έπρεπε να το περιμένετε. Θεωρείτε πως αυτός είναι ο καιρός για την αποζημίωση που δικαιούστε σε σχέση με τη χειμωνιάτικη ταλαιπωρία που ζήσατε σε όλα τα επίπεδα, όμως η ζωή εν γένει είναι σαν την ιστορία της Αλέκας πιο πάνω, άδικη και απαιτητική, συνεπώς όλες οι υποχρεώσεις που έχουν σκάσει αυτές τις μέρες πρέπει να βγουν, έστω και μερικώς, το Σαββατοκύριακο. Μη σκέφτεστε τόσο το άγχος της δουλειάς σε επίπεδο ανταγωνισμού, πρώτον, διότι στις παλιές τι να πει ποιος και δεύτερον, σάς φτάνει το άγχος για τα οικογενειακά και η έλλειψη ξεκούρασης, δε χρειάζεστε και κάτι ακόμα να σας βασανίζει πριν ή, χειρότερα, μεσούσης της άδειας. Αν ρωτάτε για τον Θανάση, αυτές τις μέρες αγχώνεται για τα κοινά σας οικονομικά, και τουλάχιστον υπάρχει κάποιος που επιμελείται αυτού του θέματος, για να μην ξεμείνετε στον Πειραιά στην Πύλη Ε7 και κοιτάτε όσους έχουν επιβιβαστεί στα καράβια όπως ο Μπάτζιο μετά το πέναλτι (λούσα θέλατε, να θυμίσω, γι’ αυτό βάλτε μια τελεία, που θα έλεγε και η Καίτη κι από τον άλλο μήνα τραβήξτε ξανά προς τη δόξα).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Κανονικά θα έπρεπε να είστε σαν τη Φλώρα όταν είχε πάθει παράκρουση και φώναζε “Καλημέρα”, όμως – και μπράβο σας γι’ αυτό – διατηρείτε όπως μπορείτε την ψυχραιμία σας μετά από την Έκλειψη πάνω σας και όλη την ένταση που κατάπιατε, λες και είστε (αναποφάσιστο κάποιες φορές) ρήγμα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Στο μεταξύ, ο “πόλεμος των Ρόουζ” συνεχίζεται στο σπίτι, με τον Θανάση να μη μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο έχετε την υπερένταση της Buffy σε κάθε προτελευταίο επεισόδιο σεζόν και το υπόλοιπο περιβάλλον σας να σας κάνει φιλικό πατ-πατ στον ώμο λέγοντάς σας “βρε Τούλα, να σου δώσω τα κλειδιά του εξοχικού στη Βραυρώνα αυτό το Σαββατοκύριακο, τα νεύρα σου δεν είναι πολύ καλά κορίτσι μου, να, τίποτα δε θα κάνεις, και αυτόματο πότισμα έχω βάλει”. Εσείς πάρτε τα κλειδιά αν σας τα δώσουν και μην εξηγήσετε πως ο φοίνικας μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες στις οποίες επιβάλλεται να καταλήξει κάποια στιγμή. Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή (ειδικά στα επαγγελματικά), για να γυρίσει ο Θανάσης, όμως, αν δεν προσπαθήσετε να συγκρατηθείτε λίγο παραπάνω, θα χρειαστεί ακόμα περισσότερη. Απόνερα έκλειψης είναι, θα περάσουν, δείτε το σαν βαφή που δεν πέτυχε και περιμένετε λίγο πριν την επόμενη μην κάψετε την καούκα σας.

ΛΕΩΝ Τίποτα δε σας αγχώνει περισσότερο από τις περιστάσεις για τις οποίες έχετε επανειλημμένα προειδοποιήσει τον κόσμο ότι θα μπουκάρετε μέσα λάμποντας σαν τον Πύργο του Άιφελ με φωτισμό 14ης Ιουλίου και στο μεταξύ έχετε βαρεθεί ντιπ ντάουν τόσο τη λάμψη, όσο και τον Πύργο και το Παρίσι το ίδιο, αλλά η προειδοποίηση του καμ μπακ στέκει ακόμα και δεν μπορεί να αποσυρθεί χωρίς να σας εκθέσει. Ευτυχώς αυτή τη φορά η Έκλειψη σάς έστρεψε το ενδιαφέρον στο well being σας και έτσι αποφασίσατε να μην ασχοληθείτε με το πώς θα πικάρετε τον Θανάση – κυρίως επειδή δε σας δίνει σημασία – όσο παράλληλα στοκάρατε 18 βιβλία και ξεκινήσατε την αποτοξίνωση από τη δουλειά και την πόλη προκαταβολικά, ώστε να σας βρει το νησάκι “Μανταλένα πάνω στη βάρκα πριν πάρει ο Παπαμιχαήλ τη γρήγορη, με τη μηχανή”. Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται ήσυχο, με αρμονία και ισορροπία, κάτι σαν γιαούρτι 2% με βελούδινη υφή. Κάτι σαν να προετοιμάζεστε αράζοντας και μαζεύοντας ενέργεια για τις μέρες που θα έρθουν και όλοι οι άλλοι θα τρέχουν πανικόβλητοι στους δρόμους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ H Έκλειψη της προηγούμενης βδομάδας έφερε έντονη κοινωνική ζωή και δη με τέτοιες θερμοκρασίες, σε βαθμό που θυμηθήκατε τα νιάτα σας, όταν ήσασταν 15 χρονών και κάθε Σάββατο πηγαίνατε και στα τρία πάρτι που σας είχαν προσκαλέσει οι συμμαθητές σας από το σχολείο, τα γερμανικά και το ωδείο και μάλιστα το κάνατε χωρίς κόπο και χωρίς καημό να αλλάξετε λουκ στο ενδιάμεσο. Πού και πού μια τέτοια “υπερβολή” στην κοινωνικοποίηση σάς κάνει καλό, ιδίως τώρα, ενόψει της εισόδου του Ήλιου στον Λέοντα, που σάς ζητάει – λίγο καιρό πριν τα γενέθλιά σας – να κάνετε ταμείο για τη σεζόν και να ξεχάσετε/ ξεχαστείτε σε σχέση με όσα γεγονότα σάς τρώνε την ψυχούλα σας χωρίς κανένα νόημα (δεν είπαμε χωρίς λόγο, τίποτα δεν κάνετε χωρίς λόγο, χωρίς νόημα για την καθημερινή σας ευτυχία είπαμε). Το Σαββατοκύριακο θα είναι ήσυχο, με το εξάγωνο Αφροδίτης – Δία να φέρνει και νέο γκομενικό στο προσκήνιο (είδατε που πήγατε να γκρινιάξετε για την πολυκοσμία των ημερών σας;), και τις μικρές εντάσεις των προηγούμενων ημερών, ιδίως στη δουλειά, να θάβονται σαν άτυχη πλαστική τσουγκράνα στην άμμο.

ΖΥΓΟΣ Όσο εσείς ετοιμάζεστε να βγάλετε την τρέσα της προϊσταμένης εξαιτίας παλιότερων διαφωνιών, τόσο η Έκλειψη και ό,τι απέμεινε από την κατεδαφιστική/ ανοικοδομητική της ενέργεια δουλεύουν για να ξεπεράσετε το παλιό και να θέσετε μια νέα βάση συνεννόησης στη δουλειά, η οποία θα περιλαμβάνει και την πάγια δική σας θέση, ότι δεν είναι ωραίο να τρως το γιαούρτι που έχει αφήσει ο άλλος στο ψυγείο (εσύ το έχεις κάνει δηλαδή, αλλά κόντευες να λιποθυμήσεις, ο άλλος να μην το κάνει χωρίς να σε ρωτάει). Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο προσφέρεται για το ξαλάφρωμα από τους επαγγελματικούς προβληματισμούς των ημερών, που εκτείνονται ως και στο “γιατί την ώρα της γεωμετρίας δεν έτρωγα κριτσίνια να χαζεύω σαν να μην υπάρχει αύριο και πήγα κι έγινα αρχιτέκτονας, να νομιμοποιώ αυθαίρετα, ενώ τα λεφτά είναι ξεκάθαρα στην ονυχοπλαστική”, ενώ η ψυχική σας ηρεμία αποκαθίσταται πολύ γρήγορα και με τη βοήθεια του Ήλιου που μπαίνει στον Λέοντα στις 22 του μήνα και σας βοηθάει να φτιάξετε τον ελεύθερο χρόνο σας όπως τον έχετε φανταστεί, και όχι όπως θέλει το σόι σας, το οποίο – κλασικά – θυμάται τώρα το καλοκαίρι ότι έχετε ανειλημμένες υποχρεώσεις, από το να πάτε επίσκεψη στη θεία τη Γαλάτεια – που σας τσιμπάει τα μάγουλα λες και είστε 7 χρονών – μέχρι να καθαρίσετε το εξοχικό με την οδοντόβουρτσα γιατί έρχεται η συμπεθέρα σας και τι θα πει για τη νοικοκυροσύνη σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Το πρόβλημα με το να μπορείς να τα κάνεις όλα, από σοβαντεπιά μέχρι σχέδια πυραύλων, είναι ότι καμιά φορά έχεις μπαϊλντίσει τόσο που δε θες να κάνεις τίποτα από τα δυο κι έτσι ξεμένεις στη μέση οδό, αυτή που δε διαθέτει ούτε την υπεραπλούστευση/ αναγκαιότητα του τοίχου, ούτε το γκλάμουρ/ υπόσχεση του πυραύλου, με αποτέλεσμα να μην είσαι ευχαριστημένος με τίποτα, αλλά ούτε και να μπορείς να μετακινηθείς προς τα κάπου. Οι αλλαγές που έθεσε σε κίνηση η Έκλειψη της προηγούμενης εβδομάδας συνεχίζονται, ίσως λίγο πιο υποτονικά από ό,τι ο (μπαϊλντισμένος, ξαναλέω) εαυτός σας θα ήθελε, ενώ ο Ήλιος στον Λέοντα από την Κυριακή θα σας θυμίσει πού θέλατε (παλιά, τουλάχιστον) να πάτε και μάλιστα χωρίς καμία φασαρία/ ένταση/ αναγκαιότητα να το κάνετε άμεσα – γιατί όλοι ξέρουμε τι γίνεται όταν υποστείτε αχρείαστη πίεση, η φράση “υπαρξιακό Κούγκι” είναι understatement. Πιθανότητες για νέες γνωριμίες υπάρχουν αυτές τις ημέρες – αρκεί να ξεχάσετε για λίγο τις υπερβολικές σας απαιτήσεις από τον Άλλο. Για το Σαββατοκύριακο να θυμάστε πως ό,τι δε λύνεται και δεν κόβεται απλά υφίσταται την επιδεικτική σας αδιαφορία.

ΤΟΞΟΤΗΣ Πάμε να τα πάρουμε ένα ένα. Λεφτάκια στην τσέπη παρά τις αντίξοες συνθήκες; Μείνανε, και μπράβο σας, διότι όλοι οι άλλοι το επίδομα αδείας το κάναμε μισό στραγάλια, μισό παλέτες σκιών (αφού τις είχε προσφορά, τι να κάναμε;). Σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με αφεντικά παρά την ένταση των ημερών; Αποκαταστημένες και λειτουργικότατες, σαν γραμμή τρένου στη Γερμανία (εντάξει, αν τις θέλατε και ουσιαστικές πάνω από όλα, πιο πιθανό θα ήταν να βρείτε τον πρώτο αριθμό του λαχείου). Θανάσης σε καλοκαιρινό μουντ; Σένιος, πανέτοιμος για διακοπές και με σαφή διάθεση υποστήριξής σας θρου εντ θρου. Τώρα, τι μπορεί να φρακάρει τη φάση αυτό το Σαββατοκύριακο; Η τάση σας να θέλετε να ξεκινάτε συνέχεια κάτι καινούργιο μόλις τα πράγματα είναι απλώς βατά (βατά, ξαναλέμε, όχι λυμένα), σαν θέματα Πανελλαδικών, απλώς επειδή βλέπετε το σύμπαν να συγχρονίζεται με τις ανάγκες σας και να σας κερνάει ένα δροσερό σφηνάκι επιβεβαίωσης των κατά καιρών επιλογών σας. Γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο, κρατήστε τις καλύτερες ιδέες σας κρυφές – σαν τους λυκειακούς σας πόθους: έτσι θα φτουρήσουν καλύτερα μελλοντικά, γιατί αυτές τις μέρες που διανύουμε, αποκλείεται να συμβάλουν στην εξέλιξή σας – τουλάχιστον όχι όσο ένα ωραίο μπανάκι στη θάλασσα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Ευτυχώς αυτές οι ημέρες είναι σαν το ημίχρονο τελικού Μουντιάλ: έχετε την ένταση των προηγούμενων λεπτών όπου τρέχατε μην το φάτε και δεν μπορείτε να γυρίσετε στην πατρίδα σας με το κεφάλι ψηλά, σκέφτεστε το επόμενο 45λεπτο με υφέρποντα τρόμο, όμως δεκαπέντε ολόκληρα λεπτά είναι δικά σας να τα κάνετε ό,τι θέλετε. Η Αφροδίτη με τον Δία προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ουσιαστικό ημίχρονο για την προσωπική σας εξέλιξη αλλά και, όπου βολεύει, τα γκομενικά σας, πράγμα που σας λείπει κυρίως ως αντιστάθμισμα των περίεργων συνθηκών της δουλειάς. Θέλετε να πάτε διακοπές πιο απελπισμένα από όσο θέλετε να πάρετε προαγωγή (και ξέρουμε όλοι πόσο θέλετε την προαγωγή), όμως η καρδούλα σας θέλει ξεφόρτωμα, αρχής γενομένης από αυτό το Σαββατοκύριακο, ώστε να μην καταλήξετε σαν καλεσμένος σε βραδινή ζώνη του EXTRA Channel δεκαπέντε χρόνια πριν. Αυτό που σίγουρα σας τρώει είναι η εσωστρέφεια, διότι το πρόβλημα (καλησπέρα, Θανάση) το έχετε εντοπίσει, το πώς θα λύσετε τη γλώσσα σας είναι το θέμα, ώστε και να δώσετε τη σωστή διάσταση των πραγμάτων και να βρείτε μια συμφέρουσα και – κατά το δυνατόν – οριστική λύση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ Η κατάστασή σας μοιάζει με το επεισόδιο των Απαράδεκτων όπου η Δήμητρα και ο Γιάννης, για να τους δώσουν σημασία ο Σπύρος και ο Βλάσσης αντίστοιχα, έκαναν από δημιουργική μαγειρική (μοσχάρι με φιστίκια) μέχρι αγγλικά από κασέτα μαγνητοφώνου. Είναι τίμια η προσπάθειά σας να τραβήξετε το ενδιαφέρον των ανθρώπων σας, όμως οι ανάγκες σας αυτή την περίοδο είναι διαφορετικές. Το Σαββατοκύριακο θα προσπαθήσετε να βρείτε λεφτά που είτε σας χρωστάνε είτε σας έχουν τάξει, όσο θα σκέφτεστε το μεγάλο σας πρόβλημα των ημερών, το τι θα κάνετε με τον Θανάση και το πόσο γρήγορα θα κινηθείτε. Φυσικά, ο ανάδρομος Άρης έχει εξαναγκάσει το ένστικτό σας να βγάλει πανό εμπνευσμένο από τον Νίκο Βέρτη, “ΔΩΣ’ ΜΟΥ ΛΙΓΑΚΙ ΣΗΜΑΣΙΑ”, και όσο εσείς το αγνοείτε, τόσο αυτό θα σας κοπανάει το υπονοούμενο στη μούρη, πως δεν είναι η εποχή των μεγάλων αποφάσεων, παρά της χαρτογράφησης των ανθρώπων (όχι όλων, αυτών που φαίνεται πως μπορούν να αποκτήσουν κάποια σημασία για εσάς) και της διάθεσής σας να πάτε τη ζωή μπροστά. Σ’ αυτό θα βοηθήσει ο Ήλιος στον Λέοντα από τις 22 του μήνα, συνεφέρνοντάς σας κάπως στον πραγματικό κόσμο.

ΙΧΘΥΕΣ Κάπως έχετε ξεμυαλιστεί, κάπως σάς έχει χτυπήσει το αεράκι του πελάγου, κάπως η ψυχολογία σας μοιάζει με αυτή μιας ανέμελης τσιπούρας στα ανοιχτά των Σπετσών και, βέβαια, κάνετε πολύ καλά που είστε έτσι, καθώς είχατε καιρό να ζήσετε μια τέτοια υπαρξιακή/ γκομενική αντράλα, έστω κι αν δεν έχετε (ακόμα) τα αποτελέσματα που επιδιώκετε. Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Δία την Κυριακή θα κάνει ό,τι μπορεί να σας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, των αποτελεσμάτων μπροστά στα οποία ακόμα και η Τρόικα θα λύγιζε και θα σας έδινε την 125η δόση, και το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι τα τυχόν παράπονα που έχει ο Θανάσης απέναντί σας. Σημασία έχει ότι, μια στις τόσες, το σύμπαν σας εξαναγκάζει να ζήσετε τη φάση όπως οι ηρωίδες της Jane Austen, γιατί κατά βάθος τη θέλετε αυτή την ταλαιπώρια, αυτή την αμφισβήτηση και τον κόπο στο πλαίσιο του οποίου επιτυγχάνετε την αμοιβαιότητα με τον Θανάση και, στην τελική, μαθαίνετε καλύτερα τον εαυτό σας, τον οποίο συχνά φοβάστε εξαιτίας του (διαρκώς υποτιμημένου από εσάς) ενστίκτου σας. Το Σαββατοκύριακο είναι για σον σον, πόσο πιο απλά να το πούμε, δεν ακούγονται και οι ομιλίες στο νερό.

Πηγή: ladylike.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments