Ελλάδα

Μάτι Αττικής: Αλαλούμ για το εάν δόθηκε εντολή για εκκένωση

Μάτι Αττικής: Αλαλούμ για το εάν δόθηκε εντολή για εκκένωση
Η περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας διαψεύδει τα όσα ισχυρίζεται ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου.

«Είχε δοθεί η εντολή για εκκένωση του Νέου Βουτζά» για τις φωτιές δηλώνει, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο «Κόκκινο 105,5», η περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα.

Αυτή ακριβώς βέβαια η δήλωση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζει εδώ και δύο ημέρες ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος υποστηρίζει πως δεν δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης του Νέου Βουτζά.

Επικρατεί ένα αλαλούμ λοιπόν για το εάν τελικά δόθηκε εντολή εκκένωσης και εάν αυτή τελικά η ασυνεννοήσία συνέβαλε στο να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 80 άνθρωποι.

Η κ. Τσούπρα, στη ραδιοφωνικής της συνέντευξη, διευκρινίζει ότι «για την εκκένωση του κάθε δήμου, αρμόδιος είναι ο δήμος και το σχέδιο των δήμων. Η Περιφέρεια Αττικής έχει 66 δήμους, δεν προβλέπεται να έχει σχέδια εκκένωσης για τους δήμους. Η Αυτοδιοίκηση είναι ακριβώς αυτό, αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να ελέγξει ο ένας τον άλλον. Η Περιφέρεια λοιπόν δεν θα μπορούσε με τίποτα να πάει στον κάθε δήμο και να κάνει εκκένωση. Απαγορεύεται, δεν μπορεί. Ενημερώνεται από την Πυροσβεστική που παίρνει την απόφαση και ενημερώνει τους δήμους για την εκκένωση».

Αναφερόμενη στην περίπτωση του Νέου Βουτζά, η περιφερειακή σύμβουλος μεταφέρει τον διάλογο που είχε με τον αρμόδιο δήμαρχο: «Ήμουν τόσο εγώ όσο και ο δήμαρχος επιτόπου, ήρθε ο κ. Σιώνης και είπε μπροστά μας «ποιου είναι η περιοχή;». Ο δήμαρχος είπε «είναι δικιά μου» η περιοχή, και η απάντηση ήταν «από τη στιγμή που είναι δικιά σου η περιοχή, απομάκρυνε τον κόσμο». Και του λέω «ναι δήμαρχε, πρέπει να φύγει ο κόσμος». Αυτό ειπώθηκε, αυτό έγινε, στον δήμο της Ραφήνας, στο Νέο Βουτζά, στη φωτιά πάνω».

Τέλος, για τους νεκρούς και τους τραυματίες, η κ. Τσούπρα δήλωσε: «Όταν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όταν υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι, το να κάνουμε καταγραφή στα μηχανήματα είναι δευτερεύον. Πρέπει πρώτα να βρεθούν οι αγνοούμενοί μας, να λήξει αυτός ο δύσκολος κατάλογος. Από κει και πέρα, θα μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα».

Διαβάστε Eπίσης

Φωτιά Μάτι: Βρέθηκε η ηλικιωμένη με τα γυαλιά ηλίου (pic)

Παραληρηματικές γραφικότητες Αμβρόσιου: Εξαιτίας του άθεου Τσίπρα η Ελλάδα καίγεται

Φωτιές Αττική: Μαρτυρίες κατοίκων που κόβουν την ανάσα

Φωτιά Τώρα: Ημέρα πένθους για την Ελλάδα – Στους 24 οι νεκροί απ’ τις φωτιές (pics&vids)