Αθλητισμός

Στον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Αθηναίου

Στον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Αθηναίου
Συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Αθηναίου.

Ο Γιάννης Αθηναίου  εντάχθηκε και επίσημα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Αθηναίου, που θα φορά τα ασπρόμαυρα για δύο χρόνια, εντάσσεται σε μία περιφέρεια, στην οποία ήδη υπάρχουν μεταξύ άλλων οι Φιλ Γκος, Αντώνης Κόνιαρης, Θοδωρής Ζάρας και αναμένεται να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο «όπλο» στα χέρια του Ηλία Παπαθεοδώρου εν όψει της απαιτητικής σεζόν που έρχεται.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

H ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον διεθνή καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αθηναίου για τα δύο επόμενα χρόνια. Η συμφωνία των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε σήμερα και ο Γιάννης Αθηναίου θα αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ μέχρι και την σεζόν 2019-2020.

Ο Γιάννης Αθηναίου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Μαΐου 1988, έχει ύψος 1μ.94 και αγωνίζεται ως γκαρντ. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής του Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2006 με την ομάδα του Ηλυσιακού και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Πανιώνιο, ΚΑΟΔ (ως συμπαίκτης μάλιστα με τον Κώστα Χαραλαμπίδη και τον Θοδωρή Ζάρα), Άρη, Armani Milano, Eskisehir, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Την περσινή σεζόν, με την φανέλα του Άρη, ο Έλληνας γκαρντ μέτρησε κατά μέσο όρο 9.4 πόντους, 2.9 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Basketball Champions League με 8.8 πόντους, 3.6 ασίστ και 3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Την ίδια στιγμή, ήταν σταθερά μέλος της Εθνικής στα «παράθυρα», έχοντας ως highlight το νικητήριο τρίποντο στο Λέστερ κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments