Πολιτική

Κουφοντίνας: Σάλος από τη μεταφορά του αρχιτρομοκράτη σε φυλακές “πολυτελείας”

Κουφοντίνας: Σάλος από τη μεταφορά του αρχιτρομοκράτη σε φυλακές “πολυτελείας”
Η μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την κυβέρνηση που είναι πλέον έκθετη.

Σάλος έχει ξεσπάσει και οργή από την απόφαση της κυβέρνησης εντελώς στα κρυφά να αποφασίσει τη μεταφορά του αρχιτρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου.

Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη που κατήγγειλε το γεγονός μέσω Twitter και γίνεται την ώρα που ακόμα όλη η χώρα είναι μουδιασμένη από την εθνική τραγωδία και ενώ ακόμα δυστυχώς μετράμε νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι.

Η μεταφορά στις αγροτικές φυλακές Βόλου του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα έγινε το πρωί, μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για τη μεταγωγή κρατουμένου σε αγροτική φυλακή (που ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή φυλακή) πρέπει να προηγηθεί αίτηση του ενδιαφερομένου κρατουμένου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών σε 16 φορές ισόβια.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και εύλογα ερωτήματα για τη χρονική στιγμή. Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με αυτό τον τρόπο θέλει να αλλάξει την ατζέντα και να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τις πυρκαγιές στο Μάτι, ενώ άλλοι απλά την κατηγορούν πως πήγαν κρυφά να κάνουν κάτι την ώρα που οι πολίτες παρακολουθούν ακόμα με κομμένη την ανάσα όσα διαδραματίζονται στην Αττική.

Σφοδρότατη ήταν και η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη για τη μεταφορά του Κουφοντίνα σε φυλακές πολυτελείας, όπως η ίδια τις χαρακτήρισε.

Η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννης, η Αλεξία που η 17 Νοέμβρη εκτέλεσε τον πατέρα της σε τηλεοπτική παρέμβαση στον ΣΚΑΙ εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης.

Η κα Αλεξία Μπακογιάννη ήταν ιδιαίτερα επιθετική για την απόφαση της κυβέρνησης λέγοντας πως αυτή η απόφαση δεν στέκει ούτε λογικά ούτε συναισθηματικά και η μόνη λογική εξήγηση που έχει η ίδια είναι πως ο κ. Τσίπρας είτε εκβιάζεται είτε συναλλάσσεται.

Δείτε την παρέμβασή της στον ΣΚΑΙ

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων για το ζήτημα

«Στην προσπάθειά της να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν σέβεται την κοινωνία και τους πολίτες» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων και συμπληρώνει:

«Την ώρα που η Ελλάδα πενθεί τους νεκρούς τής ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι, αυτήν την ώρα βρήκε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα του δολοφόνου της 17Ν Δ. Κουφοντίνα για μεταφορά του στις αγροτικές φυλακές του Βόλου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments