Πολιτική

Οι αλλαγές της κυβέρνησης μετά την παραίτηση Τόσκα

Οι αλλαγές της κυβέρνησης μετά την παραίτηση Τόσκα
Δύο σχεδόν εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο Νίκος Τόσκας αποτελεί παρελθόν από τη κυβέρνηση με τα σενάρια για πρόωρο ανασχηματισμό να ¨φουντώνουν".

Η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να κάνει δεκτή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα, 11 ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, φούντωσε τα σενάρια για ανασχηματισμό.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για ανασχηματισμό μετά την «επίσημη» έξοδο από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου και πριν από τη ΔΕΘ, ωστόσο, είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο, οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο να γίνουν άμεσα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη αποφασίσει ότι ο κ. Τόσκας δεν θα ήταν στο νέο υπουργικό συμβούλιο, όπως αυτό θα προέκυπτε μετά τον επερχόμενο ανασχηματισμό. Οι κακοί χειρισμοί και το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται τις δικές του ευθύνες, ήταν ορισμένοι από τους λόγους που ο Πρωθυπουργός είχε πάρει αυτή την απόφαση, την οποία «πρόλαβε» η παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τις αρμοδιότητες του υπουργείου στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, όμως αυτό δεν θα κρατήσει για περισσότερο από ένα μήνα, καθώς είναι βέβαιο ότι πριν την ΔΕΘ θα ανακοινωθεί όχι μόνο νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και νέα δομή στα υπουργεία.

Μετά τον κ. Τόσκα ο επόμενος που πιθανόν θα δει την πόρτα της εξόδου είναι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ενώ σε δύσκολη θέση πρέπει να είναι οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Σάββατο η τελετή παράδοσης – παραλαβής σε Σκουρλέτη

Το πρωί του Σαββάτου (04/08/18) θα λάβει χώρα η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Νίκου Τόσκα στον Πάνο Σκουρλέτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί ύστερα από την αποδοχή της παραίτησης του Νίκου Τόσκα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αύριο, Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, στις 11 π.μ. θα λάβει χώρα τελετή παράδοσης-παραλαβής των αρμοδιοτήτων Προστασίας του Πολίτη στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» (υπ. Προστασίας του Πολίτη), Λεωφ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου 4».

Οι δηλώσεις Τόσκα μετά την παραίτηση

Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα, δήλωσε ο Νίκος Τόσκας μετά την αποδοχή της παραίτησής του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή, τόνισε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών».

Ο κ. Τόσκας ευχαρίστησε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τους εθελοντές, οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.

«Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα» κατέληξε ο κ. Τόσκας.

Δήλωση Αλέξη Τσίπρα – «Σε ευχαριστώ θερμά»

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης, αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα» αναφέρει ο πρωθυπουργός με ανάρτηση στο Twitter, ευχαριστώντας τον Νίκο Τόσκα για τις υπηρεσίες του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments