Πολιτισμός

Σούλης Βαλσαμάκης: «Το μπουζούκι ήταν το μεγάλο μου όραμα κι ο μεγάλος μου στόχος»

Σούλης Βαλσαμάκης: «Το μπουζούκι ήταν το μεγάλο μου όραμα κι ο μεγάλος μου στόχος»
Ο Σούλης Βαλσαμάκης μιλάει αποκλειστικά στο pagenews.gr. Ο Σούλης Βαλσαμάκης αποτελεί τρανή απόδειξη πως αν έχεις πείσμα, ταλέντο και τύχη να ξεκινήσεις μ' ένα δυνατό όνομα την καριέρα σου θα πας μπροστά.

Ο Σούλης Βαλσαμάκης είναι η κατηγορία που εκδήλωσε το ταλέντο του στη μουσική από πολύ μικρός. Αποτελεί δε την τρανή απόδειξη πως αν έχεις πείσμα, ταλέντο και τύχη να ξεκινήσεις μ’ ένα δυνατό όνομα την καριέρα σου θα πας μπροστά. Εύχομαι το παράδειγμά του να δώσει κουράγιο και σ’ άλλους νέους και ταλαντούχους ανθρώπους. Άλλωστε η μεσόγειος επειδή διέπεται από ανθρώπους με πολύ συναίσθημα βγάζει μεγάλες φουρνιές ανθρώπων με καλλιτεχνική φλέβα.

Γεια σου Σούλη. Καλώς μας ήρθες. Ενώ είσαι μόνο 18 ετών ήδη έχεις κάνει αμέτρητες δημόσιες εμφανίσεις με πολύ επώνυμους και ταλαντούχους τραγουδιστές ως ένα ανερχόμενο ταλέντο με μοναδικό εκτόπισμα στο μπουζούκι. Πώς ξεκίνησε όλο αυτό; Σάς ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Πραγματικά είναι μεγάλη μου τιμή να έχω συνεργαστεί με τόσο σημαντικούς ανθρώπους ξεκινώντας από την ηλικία των 14 ετών. Από μικρός είχα μια πολύ μεγάλη αγάπη. Το μπουζούκι ήταν το μεγάλο μου όραμα κι ο μεγάλος μου στόχος. Δεν ξέρω, μάλλον έτσι γεννήθηκα!

Και πώς μπήκε στις φλέβες σου «το μικρόβιο» της μουσικής; Απ΄ την οικογένεια μου νομίζω… Το έχουμε κληρονομικό γιατί ο παππούς μου ήταν ο μεγάλος ρεμπέτης Νίκος Λογοθέτης που λόγω του πρόωρου θανάτου του, απ΄την επάρατη νόσο, δεν κατάφερε τελικά να αναγνωριστεί το τεράστιο καλλιτεχνικό του έργο.

Είμαι σίγουρη, ότι εσύ θα συνεχίσεις επάξια το έργο του και θα φτάσεις ψηλά το όνομά του. Από ποια ηλικία κατάλαβες ότι το μπουζούκι είναι αυτό που θέλεις να ακολουθήσεις. Από πολύ μικρός. Από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου. Έγραφα στίχους, έπαιζα μουσικά με ό,τι έβρισκα μπροστά μου ώσπου ήρθε στα χέρια μου στα έξι μου χρόνια η πρώτη μου κιθάρα. Και κάπως έτσι ξεκίνησα… Βασικά, αγαπώ γενικά τη μουσική και παίζω όλα τα όργανα αλλά το μπουζούκι είναι όλη μου η ζωή!

Με το σχολείο τι γίνεται; Είχες ποτέ θέματα χρόνου στη μελέτη σου, γιατί απ΄ ότι ξέρω πηγαίνεις σε μουσικό σχολείο. «Ναι», σε μουσικό σχολείο πήγαινα και πάντα έδινα βάση στα μουσικά μαθήματα. Δεν ήμουν ο τέλειος μαθητής αλλά ήμουν πάντα δίπλα στα μουσικά ακούσματα των καθηγητών μου και παρακολουθούσα τα πάντα.

Είσαι όμως αυτοδίδακτος έτσι δεν είναι; «Ναι», είμαι όντως αυτοδίδακτος αλλά έχω πάρει πολλά πράγματα απ΄το Μουσικό Σχολείο που τελείωσα κι ευχαριστώ πολύ το σχολείο μου γι΄αυτό.

Ποια ήταν η τελευταία σου καλλιτεχνική συνεργασία κι εμφάνιση; Έχω τη μεγάλη τιμή και χαρά να είμαι δίπλα στο Βαγγέλη Κονιτόπολο, τον οποίο θαυμάζω απεριόριστα. Είμαι το μπουζούκι της ορχήστρας του και συμμετέχω και στο τελευταίο του cd στο τραγούδι που έχει ακούσματα από τον τζουρά. Μοναδική εμπειρία να είσαι δίπλα σε τόσο τεράστιους καλλιτέχνες ,που πραγματικά με την μουσική τους έχουν ταράξει όλη την Ελλάδα κι έχουν αναστατώσει όλες τις ηλικίες. Από παιδάκια μέχρι ηλικιωμένους. Ο κύριος Κονιτόπουλος είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης και είναι τόσο σημαντικό ότι έχει επιλέξει να είμαι δίπλα του!

Εμφανίζεστε κάπου με τον κύριο Κονιτόπουλο; Όπου εμφανίζεται ο κύριος Κονιτόπουλος σ’ όλη την Ελλάδα, θα είμαι δίπλα του. Να σας πω ότι αυτόν τον μήνα θα είμαι κοντά στον κύριο Κονιτόπουλο, στις 27 Ιουλίου στην Καβάλα και στις 28 Ιουλίου στο Πόρτο Χέλι. Σ΄ ευχαριστούμε πολύ Σούλη Βαλσαμάκη, που ήσουν κοντά μας. Εγώ σάς ευχαριστώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments