Πολιτική

Η Μόσχα καταγγέλλει την άρνηση έκδοσης βίζας σε Ρώσους κληρικούς

Η Μόσχα καταγγέλλει την άρνηση έκδοσης βίζας σε Ρώσους κληρικούς
Σημείωμα στην ελληνική πρεσβεία στην Μόσχα έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, με αφορμή δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ που θέλουν τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές να αρνούνται την χορήγηση θεωρήσεων σε ρώσους ιερείς που θέλουν να μεταβούν στην χώρα μας.

Μετά τα ρωσικά αντίποινα για τις απελάσεις διπλωματών, η Μόσχα ζητά εξηγήσεις για την άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το ζήτημα αφορά το γεγονός ότι κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν πως ο Ελληνας Γενικός πρόξενος αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας, χωρίς εξηγήσεις.

«Οπιαδήποτε διάκριση στην έκδοση βίζα, είτε λόγω εθνικότητας είτε λόγω επαγγέλματος, είναι απαράδεκτη» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, στην σημερινή ενημέρωση δημοσιογράφων.

Η κ. Ζαχάροβα προσέθεσε πως η Μόσχα πάντοτε παρακολουθεί την χορήγηση θεωρήσεων σε ρώσους πολίτες και συνεπώς έστειλε νότα στην ελληνική πρεσβεία ζητώντας διευκρινίσεις. «Περιμένουμε την απάντηση της ελληνικής πλευράς», είπε.

«Έχουμε στείλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (σ.σ. την πληροφορία)… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη», δήλωσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα ανακοίνωσε αντίποινα για την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο. Η Ρωσία αποφάσισε να «απαντήσει» λαμβάνοντας τα ίδια μέτρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments