Άποψη

Π@π@ριές παντού!

Π@π@ριές παντού!
Αντιδράσεις προκάλεσε η έκφραση πεζοδρομίου που χρησιμοποίησε η Ελένη Αυλωνίτου το πρωί της Πέμπτης, σχολιάζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είπε π@π@ριά».

Η παπαριά είναι δέντρο επί του οποίου φυτρώνουν παπάρες (άλλως: «παπάρια»). Ευδοκιμεί ιδιαίτερα στον Μεσογειακό χώρο, είναι πολύ ανθεκτική και παραγωγική, οι δε καρποί της έχουν γεύση όξινη, στυφή και προκαλούν δυσπεψία, ενίοτε δε και νευρικό γέλωτα.

Μία μικρή αναζήτηση στο Διαδίκτυο με διαφώτισε σχετικά με το τι είναι παπαριά… Οι καρποί της λέει προκαλούν δυσπεψία και ενίοτε νευρικό γέλωτα. Όπως ακριβώς συνέβη και με τη δήλωση της Ελένης Αυλωνίτου το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, όπου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, χρησιμοποίησε μία έκφραση πεζοδρομίου. «Είπε παπαριά!» σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και από εκείνη την ώρα το Αυγουστιάτικο νωχελικό πρωινό της Πέμπτης άλλαξε…

Δεν λέω, λάθος να χρησιμοποιήσεις τέτοιες εκφράσεις ακόμη και όταν μιλάς για τον πολιτικό σου αντίπαλο, αλλά είναι καλύτερα όσα έχουμε ακούσει από άλλους το τελευταίο διάστημα και όσα σίγουρα θα ακούσουμε στη συνέχεια;

«Μια λέξη και όλα σώζονται. Μια λέξη και όλα χάνονται» έλεγε ο Αντρέ Μπρετόν και φαίνεται ότι είναι αλήθεια.

Κάποιοι προς στιγμήν ξέχασαν την τραγωδία που έχει συμβεί στη χώρα και ασχολούνται με την παπαριά της Αυλωνίτου. Είναι θέμα αισθητικής βλέπετε… Παπαριές παντού!

Διαβάστε όλα τα άρθρα της Άννας Μορφούλη ΕΔΩ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments