Πολιτική

Η Τουρκία κατακεραυνώνει τον Πάνο Καμμένο – Ανεύθυνη και επιπόλαιη συμπεριφορά

Η Τουρκία κατακεραυνώνει τον Πάνο Καμμένο – Ανεύθυνη και επιπόλαιη συμπεριφορά
Σκληρή απάντηση από το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Η Τουρκία απάντα στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου και στα περί  “προσχεδιασμένης ενέργειας του Ερντογάν”, για την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών, με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας να τονίζει ότι “οι ισχυρισμοί Καμμένου είναι το τελευταίο παράδειγμα ανεύθυνης και επιπόλαιης συμπεριφοράς”.

«Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν με εντολή του προέδρου της Τουρκίας αποτελούν το τελευταίο παράδειγμα ανεύθυνης και επιπόλαιης συμπεριφοράς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας,  Χαμί Ακσόι.

«Η ελληνική πλευρά έχει λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες για τους λόγους που συνελήφθησαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί και για τη νομική διαδικασία. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι η Ελλάδα προσπαθεί να διατηρήσει το θέμα στην ατζέντα με διαρκείς ακατανόητους και αβάσιμους ισχυρισμούς, θεωρείται ότι είναι μια προσπάθεια να φύγει η προσοχή από το ότι η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις νόμιμες και δίκαιες προσδοκίες για τους προδότες που μετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και βρίσκονται εκεί», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Καμμένος: «Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη»

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας την Τετάρτη (08/08/2018) στον Realfm 97,8,  για την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, έκανε λόγο για “προσχεδιασμένη ενέργεια των Τούρκων με εντολή του Ερντογάν”.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη». Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κράτηση τους είναι αντίθετη σε κάθε Αρχή διεθνούς Δικαίου. Βρίσκονται εκεί χωρίς να έχει υπάρξει κατηγορητήριο. Κρατούνται παράνομα, χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αυτό είναι πρωτοφανές και αυτό αντιμετωπίζεται μόνο σε διεθνές επίπεδο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να κάνουν την ομηρία που θα οδηγούσε στη συναλλαγή για τους οκτώ. Δεν θεωρώ ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα που είχε χιόνια σε μία περιοχή δύσκολη να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments