Υγεία

Οι επιπτώσεις του internet στον ύπνο

Οι επιπτώσεις του internet στον ύπνο
Η υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο ίντερνετ είναι ένα κίνητρο για να μείνει κανείς ξύπνιος, παίζοντας παιχνίδια, σερφάροντας στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Bocconi του Μιλάνο διαπίστωσαν ότι όσοι κάτοικοι της Μ. Βρετανίας έχουν γρήγορες συνδέσεις στο Internet, πέφτουν στην παγίδα του ότι μπορούν να παρακολουθούν με άνεση ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως επίσης να παίζουν online videogames χωρίς να φοβούνται καθυστερήσεις ή διακοπές της σύνδεσης που χαλάνε το παιχνίδι.

Όσοι έχουν γρήγορες συνδέσεις στο Internet εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες αυτές τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα να κοιμούνται αξιοσημείωτα λιγότερο από όσους δεν έχουν τέτοιες συνδέσεις.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα έτειναν να κοιμούνται 25 λεπτά λιγότερο, ενώ ήταν και λιγότερο πιθανόν να κοιμούνται 7-9 ώρες και να είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από την συνολική ποιότητα του ύπνου τους.

«Η υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο ίντερνετ είναι ένα κίνητρο για να μείνει κανείς ξύπνιος, παίζοντας παιχνίδια, σερφάροντας στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα», αναφέρεται στα συμπεράσματα της μελέτης.

Η έρευνα των ερευνητών του Bocconi έδειξε επίσης ότι τα άτομα ηλικίας 13-30 ετών χρησιμοποιούν το Internet κυρίως για να παίξουν παιχνίδια, να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά προγράμματα και να δουν βίντεο ενώ τα άτομα 31-59 ετών συνδέονται με το Internet περισσότερο μέσω των κινητών τους τηλεφώνων αλλά και των PC τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments