Οικονομία

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα βγαίνει από την κηδεμονία

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα βγαίνει από την κηδεμονία
Ο Μοσκοβισί έκανε λόγο για ιστορική ημέρα για την Ελλάδα.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, τόνισε ότι «είναι μια μεγάλη έως και ιστορική μέρα για την Ελλάδα, η οποία επί σχεδόν δέκα χρόνια δεν είναι πια υπό κηδεμονία αλλά υπό το κράτος προγραμμάτων που είναι προγράμματα βοήθειας».

«Η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνη της από τις αγορές να καθορίσει τη δική της οικονομική πολιτική, ασφαλώς συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Η Ελλάδα βγαίνει επίσημα σήμερα από την κηδεμονία των πιστωτών της –της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου– προκειμένου να ξαναρχίσει να χρηματοδοτείται μόνη της από τις αγορές έπειτα από πολλά χρόνια βαθιά ύφεσης, κατά τον Μοσκοβισί.

«Η ελληνική κρίση ήταν ενός βάθους, μιας διάρκειας, μιας σκληρότητας απολύτως χωρίς προηγούμενο, ως εκ τούτου πρέπει να επιτηρούνται οι δεσμεύσεις της από λίγο πιο κοντά», εκτίμησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί προεδρίας του Γάλλου σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Ο Μοσκοβισί αναγνώρισε επίσης πως έγιναν «λάθη στη διάρκεια αυτών των πολύ μακρών χρόνων», κάνοντας λόγο κυρίως για μηχανισμούς αλληλεγγύης «που δημιουργήθηκαν κάπως υπό την πίεση της κρίσης και δεν ήταν εκούσιοι μηχανισμοί».

Διαβάστε Eπίσης

Η επόμενη μέρα από τα μνημόνια: Η προπαγάνδα των κομμάτων και η αλήθεια

Τζανακόπουλος: Πολύ σύντομα οι πολίτες θα δουν πολύ μεγάλη διαφορά

Die Welt: Νέο ενδιαφέρον για την Ελλάδα μετά την έξοδο από τα μνημόνια

Guardian: «Ωμό» άρθρο για την «καθαρή» έξοδο – Κολοσσιαία αποτυχία η ελληνική διάσωση

Περισσότερα