Πολιτική

Ανασχηματισμός: Τα νέα πρόσωπα που θα εισέλθουν στην κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Τα νέα πρόσωπα που θα εισέλθουν στην κυβέρνηση
Ο ανασχηματισμός, οι αλλαγές και τα σενάρια.

Προ των πυλών ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό να κάνει αλλαγές και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος όπου θα ξεκαθαριστεί το ζήτημα της αλλαγής σκυτάλης στη θέση του Γραμματέα.

Η αλλαγή αυτή θα ανοίξει τον δρόμο και για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

| Ο ανασχηματισμός πλησιάζει…

Δύο είναι τα πρόσωπα γύρω από τα οποία διεξάγεται η συζήτηση για τον νέο Γραμματέα. Ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Παππάς.

Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί τη Δευτέρα που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή.

Μόλις οι αλλαγές στο κόμμα ολοκληρωθούν, ανοίγει ο δρόμος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Πληροφορίες θέλουν τις ανακοινώσεις να γίνονται στα μέσα ή το αργότερο έως τα τέλη της εβδομάδας.

Ο Χρήστος Σπίρτζης

Ανασχηματισμός: Τα νέα πρόσωπα

Τα σενάρια για το ποιος μπαίνει και ποιος φεύγει από το κυβερνητικό σχήμα είναι πολλά. Χύθηκε πολύ μελάνι τις τελευταίες ημέρες με τα ονόματα που ακούγονται για το κυβερνητικό σχήμα να δίνουν και να παίρνουν.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναμένεται στην κυβέρνηση να εισέλθουν νέα πρόσωπα. Η μετακίνηση του Σκουρλέτη, ανοίγει τον δρόμο για τον Νίκο Παππά, σε περίπτωση που δεν τον αντικαταστήσει ο κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Γενικοί γραμματείς στο κυβερνητικό σχήμα

Ο πρωθυπουργός στις αλλαγές που θέλει να κάνει, θα δώσει έμφαση και σε ανθρώπους που στήριξαν το κυβερνητικό έργο και πρόσφεραν πολλά από τις θέσεις τους.

Έτσι λοιπόν, στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια ακούγεται έντονα ότι θα αναδειχθούν πετυχημένοι γενικοί γραμματείς και θα λάβουν θέση υπουργού ή υφυπουργού.

Μία τέτοια περίπτωση που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων είναι ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, αρμόδιος επί θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος.

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος όσα χρόνια είναι Γενικός Γραμματέας κατάφερε πολλά στο μεταναστευτικό και επέβλεψε το σχεδιασμό, συντόνισε και κατηύθυνε με απόλυτη επιτυχία, τις επιχειρήσεις «εκκένωσης» μη επίσημων εγκαταστάσεων (καταυλισμών) προσφύγων- μεταναστών στην Ειδομένη, στο Ελληνικό και στην Πάτρα, καθώς και στο Πεδίο του Άρεως, στο γήπεδο Tae Κwon Do Παλαιού Φαλήρου, στην Πλατεία Βικτωρίας και στο Λιμάνι του Πειραιά.

Χάρη στην καθοριστική συμβολή του, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών, από το 2015 μέχρι σήμερα, η χώρα μας κατάφερε, να διαχειριστεί επιτυχώς πάνω από 1,5 εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες, που κατευθύνονταν προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενώ απετράπη η «έκρηξη» στα νησιά, κατά την περίοδο των μεγάλων εισροών από την Τουρκία, και ειδικότερα στη Μυτιλήνη και στην Κω.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης

Φρέσκα πρόσωπα

Ο πρωθυπουργός θέλει αυτός ο ανασχηματισμός να έχει και ένα συμβολικό χαρακτήρα. Όπως η Ελλάδα που βγήκε από τα μνημόνια και γύρισε σελίδα, έτσι και η κυβέρνηση γυρίζει σελίδα. Για τον λόγο αυτό οι αλλαγές δεν θα είναι μόνο σε επίπεδο πολιτικών κινήσεων, αλλά και προσώπων.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιλέξει και στελέχη της νέας γενιάς τα οποία έχουν ενεργή παρουσία στα πολιτικά δρώμενα. Ένα από αυτά, θα είναι πιθανότατα ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης

Ακούγεται επίσης ότι Αλέξης Χαρίτσης θα αναβαθμιστεί.

Ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και μένει να δούμε εάν ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ σε όμορους πολιτικούς χώρους και ειδικότερα στην Κεντροαριστερά.

Στο τραπέζι των συζητήσεων φημολογείται ότι έχει πέσει το όνομα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου καθώς και του Γιάννη Ραγκούση.

Εν αναμονή των εξελίξεων…


Διαβάστε όλα τα άρθρα της Άννας Μορφούλη, εδώ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments