Άποψη

Καλά τα λες Ζοσέ, αλλά… what about football

Καλά τα λες Ζοσέ, αλλά… what about football
Ο Ζοσέ Μουρίνιο είπε πως έχει τρία πρωταθλήματα μόνος του και δύο οι υπόλοιποι 19 προπονητές. Καλά τα είπε. Όμως αν συνεχίσει να κάνει - προπονητικά - βήματα προς τα πίσω, σύντομα θα του τα αμφισβητήσουν και αυτά.

Το παιχνίδι με την Τότεναμ έχει τελειώσει, η ομαδάρα από το Λονδίνο έχει κάνει περίπατο και έχει ισοπεδώσει με 3-0 τη Γιουνάιτεντ μέσα στο Ολντ Τράφορντ και η κάμερα στρέφεται σε ποιον άλλον, στον Ζοσέ Μουρίνιο. Ναι, το πρόσωπο της βραδιάς μπορεί να είναι και από τους ηττημένους, αν πρόκειται για τον Πορτογάλο προπονητή. Τον άνθρωπο έκανε την προπονητική… σταριλίκι.

Ο Μουρίνιο πηγαίνει στους ποδοσφαιριστές του και στη συνέχεια στην εξέδρα. Στέκεται μπροστά στον κόσμο και χειροκροτά, έχοντας ένα κασκόλ της ομάδας. Ο κόσμος ανταποδίδει. Το στιγμιότυπο είναι συγκλονιστικό. Μοιάζει με το τελευταίο αντίο. Είναι; Θα απαντηθεί τις επόμενες μέρες.

Εκείνο που απαντήθηκε λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα, είναι πως ο Μουρίνιο παραμένει ένας τύπος που δεν τον… πιάνεις πουθενά. Που έχει έτοιμη την απάντηση. Γνώριζε, πηγαίνοντας στη συνέντευξη Τύπου, πως τα media θα στραφούν εναντίον του. Και ήταν προετοιμασμένος.

Έδειξε τον αριθμό τρία με το χέρι του και είπε πως “Αυτό είναι το τρία. Σημαίνει 3-0 (σ.σ. όσο το σκορ που έχασε από την Τότεναμ), αλλά σημαίνει και 3 Πρέμιερ Λιγκ που έχω κατακτήσει εγώ, τη στιγμή που οι υπόλοιποι 19 προπονητές του πρωταθλήματος έχουν κατακτήσει συνολικά 2”, είπε και ζήτησε σεβασμό.

Το βίντεο είναι καταπληκτικό (από το 6ο λεπτό η σκηνή με το “3”):

(Το κείμενο συνεχίζεται μετά το βίντεο)

Καλά τα λέει ο Ζοσέ. Πράγματι έχει εκείνος τρία πρωταθλήματα και όλοι οι υπόλοιποι μαζί δύο. Αν βάλουμε γενικά τους τίτλους που έχει κατακτήσει ο Μουρίνιο, δεν τους… βλέπει τους υπόλοιπους. Όμως τι γίνεται από εδώ και πέρα. What about… football? Τι κάνει ο Μουρίνιο για να υπηρετήσει το ποδόσφαιρο και να βοηθήσει τη Γιουνάιτεντ να επιστρέψει κι εκείνη στα πρωταθλήματα;

Υπάρχει όλη η καλή διάθεση υπεράσπισης του Ζοσέ, από έναν φανατικό οπαδό του. Όμως εδώ βλέπεις τη Γιουνάιτεντ και κλείνεις τα μάτια. Τον κατηγορούν πολλοί πως τον… ξεπέρασε το ποδόσφαιρο και όσο ο καιρός περνάει, τόσο περισσότερο δικαιώνονται. Τη στιγμή που άλλοι προπονητές, όπως ο Ποκετίνο, ο Κλοπ, αλλά πρώτα απ’ όλους ο Γκουαρντιόλα, πηγαίνουν ένα βήμα μπροστά, ο Μουρίνιο δεν μοιάζει μόνο στάσιμος. Μοιάζει και παρωχημένος. Μοιάζει σαν να γυρίζει προς τα πίσω, αντί να προχωρά την ποδοσφαιρική του σκέψη.

Είναι υπέροχος όταν μιλάει, θαυμάσιος στις αντιδράσεις του και φαντάζομαι ένας καταπληκτικός τύπος για να τον κάνεις παρέα. Όμως κάτι πρέπει να κάνει και για το ποδόσφαιρο, αν θέλει να τον θυμόμαστε ως έναν από τους Top 5 προπονητές που έχουν περάσει από τα γήπεδα, όπως ήταν μέχρι πολύ πρόσφατα. Σε διαφορετική περίπτωση, καλύτερα να σταματήσει σύντομα την καριέρα του. Για να μη βρεθεί σε θέση που οι εχθροί του θα αμφισβητούν πια ανοιχτά και όλα τα προηγούμενα κατορθώματά του, που είναι πολλά και σημαντικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments