Άποψη

Τι επιδιώκει ο Τσίπρας με αλλαγή γραμματέα και ανασχηματισμό

Τι επιδιώκει ο Τσίπρας με αλλαγή γραμματέα και ανασχηματισμό
Με δύο κινήσεις ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αναλάβει την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων. Η πρώτη είναι η αλλαγή γραμματέα και η δεύτερη ο ανασχηματισμός. Με τις πρωτοβουλίες αυτές στοχεύει σε δύο διαφορετικά πολιτικά ακροατήρια.

Με την αλλαγή στο κόμμα και την ανάληψη της γραμματείας από τον Πάνο Σκουρλέτη επιχειρεί να εκφέρει έναν πιο ριζοσπαστικό με αριστερό λόγο και ρητορική. Απευθύνεται στη βάση του κόμματος και τους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Με τον ανασχηματισμό κινείται προς την άλλη κατεύθυνση του πολιτικού τόξου δηλαδή προς την Κεντροαριστερά και το Κέντρο. Θέλει δηλαδή να διευρύνει το εκλογικό του ακροατήριο, σε μία προσπάθεια να διεμβολίσει κυρίως το ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς και να δημιουργήσει πρόβλημα σε όσους έχουν επιλέξει να πορευτούν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ετσι, ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί να αναλάβει την πρωτοβουλία στο πολιτικό σκηνικό και να είναι αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα δώσουν τον τόνο σε επίπεδο συνεργασιών και συμμαχιών πολιτικών δυνάμεων.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα, όπως διδάσκει η πολιτική ιστορία, τη νίκη σε εκλογικές αναμετρήσεις πετυχαίνει συνήθως το κόμμα το οποίο έχει κερδίσει ή έχει συνεργαστεί με το Κέντρο.

Ομως, οι πολιτικές κινήσεις δεν είναι από μόνες τους αρκετές να αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεδιπλωθούν πολιτικές και μέτρα που θα αγγίζουν ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας, όπως αυξήσεις κατώτατου μισθού, επέκταση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αποτροπή της μείωσης των συντάξεων, φοροελαφρύνσεις, μείωση του ΕΝΦΙΑ, ρυθμίσεις για τις οφειλές σε εφορία και ταμεία σε 120 δόσεις, ρυθμίσεις για τους εγγυητές δανείων και άλλες παρεμβάσεις στην καθημερινότητα του πολίτη.

Με τις ενέργειες αυτές ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι με την αριστερή ρητορική του κόμματος και τα μέτρα στο εργασιακό και ασφαλιστικό σκέλος, θα συσπειρώσει τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας ένα αριστερού μήκους κύματος μήνυμα, ενώ θα κλείσει το μάτι σε ευρύτερα στρώματα λέγοντας πως τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, προχωρούμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει και δεν μας επέτρεπαν οι δανειστές να κάνουμε πράξη.

Με το δεύτερο μήνυμα θα επιχειρήσει να αναιρέσει και να εξαλείψει τη ρετσινιά του ψεύτη, την οποία κατάφερε επικοινωνιακά και του κόλλησε η αντιπολίτευση. Αν το πετύχει θα έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα.

Και θα έχει πολλές, πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχει το στόχο του, αν μιλήσει με ειλικρίνεια στους πολίτες, δώσει δείγματα γραφής σοβαρά και πειστικά (όχι όμως λαϊκίστικα, γιατί ο κόσμος έχει πλέον την πολιτική ευφυΐα και εμπειρία να ξεχωρίζει την κάλπικη υπόσχεση από την πραγματική δέσμευση) και βεβαίως να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη και θα προσδώσουν ορμητικότητα στην οικονομία και την αναπτυξιακή διαδικασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments