Άποψη

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Με “άρωμα” γυναίκας και οι εκθρονίσεις που ίσως στοιχίσουν

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Με “άρωμα” γυναίκας και οι εκθρονίσεις που ίσως στοιχίσουν
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Τα νέα πρόσωπα και η εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα.

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Ο πολυπόθητος ανασχηματισμός που πέρασε από «χίλια κύματα», συσκέψεις και καθυστερήσεις μέχρι να ανακοινωθεί είναι πλέον γεγονός, γιατί από την Τρίτη 28 του Αυγούστου, έγινε γνωστή η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Μια κυβέρνηση που καλωσορίζει 13 νέα μέλη, μεταξύ αυτών και έξι γυναίκες σε σχέση το προηγούμενο σχήμα. Μελετώντας λοιπόν τις αλλαγές που έγιναν, αντιλαμβανόμαστε ότι ο πρωθυπουργός θέλει να δώσει ευκαιρίες και στο νέο «αίμα». Συγκεκριμένα ο λόγος για:

  • Τον Αλέξη Χαρίτση. Είναι 41 ετών και από αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών στη θέση του Πάνου Σκουρλέτη.
  • Τον Μιχάλης Καλογήρου. Είναι 43 ετών και από γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Την Κατερίνα Νοτοπούλου. Από το Νοέμβριο του 2016 ήταν προϊσταμένη του γραφείου της Γενικής Γραμματείας πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Πλέον, η Κατερίνα Νοτοπούλου (30 ετών) αναλαμβάνει υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης. Είναι το νεότερο μέλος της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν θυμήθηκε κατά κάποιο τρόπο τον εαυτό του, όταν όντως αρκετά νέος ανέβαλε την πρωθυπουργία της Ελλάδας.

Ανασχηματισμός με «άρωμα γυναίκας»

Η σημερινή κυβέρνηση αριθμεί συνολικά 13 γυναίκες, καθώς με τον σημερινό ανασχηματισμό εντάχθηκαν επιπλέον 6:

-Κ. Νοτοπούλου -Μ. Χρυσοβελώνη -Μ. Ξενογιαννακοπούλου -Μ. Ζορμπά -Κ. Παπακώστα -Ολ. Τελιγιορίδου

Οι «εκθρονίσεις» που ίσως στραφούν εναντίον της κυβέρνησης

Εκτός κυβέρνησης βρέθηκαν ο μέχρι πρότινος Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Αλλαγές που ίσως «τιμωρήσουν» τον Αλέξη Τσίπρα με συμπεριφορές τύπου Φίλη, που κάνει συχνά πυκνά σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως έναν τέτοιο ενδεχόμενο σε περίπτωση που υπάρξει θα ήταν καταστροφικό για τον Αλέξη Τσίπρα στην διατήρηση των ισορροπιών, καθώς σοβαρές εσωκομματικές κρίσεις ίσως «γκρεμίσουν» όσα προσπαθεί να χτίσει η κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Κρίσεις που ίσως επηρεάσουν και ένα μελλοντικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Τέλος, με τον ανασχηματισμό, από τα πόστα τους απομακρύνθηκαν και η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής του Γιάννης Τσιρώνης που προέρχεται από τους Οικολόγους.

  • Φωτογραφία: ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME-NEWS

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Νίκου Μαρουλίδη, εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments