Άποψη

Και πώς να το διαχειριστείς όλο αυτό;

Και πώς να το διαχειριστείς όλο αυτό;
Μερικές διάσπαρτες σκέψεις για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και τους ανθρώπους που παλεύουν να την αφήσουν πίσω τους.

Εκείνη η πυρκαγιά, εκείνη η Δευτέρα, η «μαύρη Δευτέρα», θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη σκέψη μου και στην ψυχή μου.

Όχι, δεν έχασα κάποιον δικό μου, αλλά δεν πονάμε μόνο όταν βιώνουμε μία απώλεια. Χάθηκαν 97 άνθρωποι (άγνωστοι σε εμένα, αλλά δεν έχει καμία σημασία) και χιλιάδες ζώα, ενώ στρέμματα γης καταστράφηκαν… Ανυπολόγιστες ζημιές, υλικές αλλά και ψυχικές.

Εκείνη η καταπράσινη περιοχή, μία όαση στην ανατολική Αττική, δεν υπάρχει πια. Όλα είναι μαύρα. Ευτυχώς όμως, δεν μαύρισε η ψυχή των ανθρώπων που ζουν εκεί. Κάποιοι έχασαν τα πάντα, άλλοι λιγότερα. Όλοι όμως (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) παλεύουν να φτιάξουν από την αρχή τον τόπο που μεγάλωσαν, παντρεύτηκαν, έκαναν οικογένειες.

Σε αυτούς τους ανθρώπους αξίζει ένα τεράστιο μπράβο.

Εγώ θα μιλήσω (ή πιο σωστά, θα γράψω) για τη Χαρά και τον Γιώργο. Η πρώτη μου σκέψη την ώρα που έπιασε η φωτιά ήταν εκείνοι, μαζί με τα δύο τους παιδιά. Για να μην μακρηγορώ, κανείς δεν έπαθε τίποτα, τουλάχιστον εξωτερικά… Τα παιδιά ευτυχώς δεν ήταν εκεί και δεν το είδαν. Δεν το βίωσαν. Η Χαρά και ο Γιώργος όμως; Σίγουρα πληγώθηκαν, πόνεσαν, θύμωσαν, λύγισαν.. Όμως δεν το έβαλαν κάτω!

Φωτογραφία: ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME NEWS

«Βήμα βήμα θα ανασυνταχθούμε» είπε ο Γιώργος και τον θαυμάζω για το κουράγιο του και την αξιοπρέπεια με την οποία διαχειρίστηκε όλη αυτήν την κατάσταση. Είναι δυνατός, με τις αδύναμες στιγμές του, όμως στα δύσκολα στάθηκε στο ύψος του.

Λένε πως πίσω από κάθε δυνατό άντρα, κρύβεται μία σημαντική γυναίκα. Στην παρούσα φάση, η Χαρά. Η οποία δεν κρύβεται πίσω του. Στέκεται δίπλα του, δυνατή με τις αδύναμες στιγμές της.

Άνθρωποι σαν τη Χαρά και τον Γιώργο θα υπάρχουν πολλοί στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά, εννοώ άνθρωποι που παλεύουν να δημιουργήσουν από την αρχή ότι τους στέρησε η πυρκαγιά…

Και αν εσύ αναρωτιέσαι πώς να το διαχειριστείς όλο αυτό, θα σου απαντήσω με το κεφάλι ψηλά, όπως κάνουν οι… πρωταγωνιστές αυτού του άρθρου.

Χαρά και Γιώργο, μπράβο σας!


*Εξωτερική φωτογραφία: ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS


Διαβάστε όλα τα άρθρα της Άννας Μορφούλη, εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments