Αυτοδιοίκηση

Δήμος Πατρέων: “Ναι” στην κατασκευή αποτεφρωτηρίου νεκρών

Δήμος Πατρέων: “Ναι” στην κατασκευή αποτεφρωτηρίου νεκρών
To "πράσινο φως" έδωσε ο Δήμος Πατρέων.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, η εισήγηση της Αντιδημαρχίας, να προχωρήσει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και Αποτέφρωσης Οστών (ΚΑΟΝ).

Φορέας χρηματοδότησης είναι ο Δήμος Πατρέων και ο Διαγωνισμός θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου με το ποσόν των 15.000 ευρώ που αντιστοιχεί στη δαπάνη των προβλεπόμενων βραβείων και εξαγορών αλλά και της αμοιβής των μελών της κριτικής επιτροπής.

  • Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου:

«Η δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και Αποτέφρωσης Οστών ανατρέπει του συνήθεις τρόπους διάθεσης νεκρών στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας κάθε ατόμου αλλά και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Η υλοποίηση του έργου θα έχει σημαντικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα για την πόλη. Για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, θα ζητηθεί άμεσα από την κυβέρνηση, χρηματοδότηση και επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments