Γεύση

Η συνταγή της Ημέρας: Τάρτα με σέσκουλα και σεβρ

Η συνταγή της Ημέρας: Τάρτα με σέσκουλα και σεβρ
Απλή, εύκολη και γρήγορη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με σέσκουλα και σεβρ.

Υλικά και διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής:

  • 1 φύλλο σφολιάτα (ολικής άλεσης κατά προτίμησης)
  • 500γρ. σέσκουλα, μικρά φύλλα χωρίς κοτσάνια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα λιωμένη
  • 2-3 κ.σ. σιμιγδάλι λεπτό
  • 2 αυγά
  • 200γρ. σεβρ
  • τριμμένη γραβιέρα για γαρνίρισμα
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν καστανό χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα σέσκουλα και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσει λίγο.
  • Χτυπάμε με σύρμα 2 αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Ρίχνουμε 2 κ.σ. σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Λαδώνουμε το σκεύος της τάρτας και απλώνουμε το φύλλο, φροντίζοντας να προεξέχει κάθετα στο σκεύος.
  • Πασπαλίζουμε με μία κουταλιά σιμιγδάλι για να απορροφήσει τα υγρά της γέμισης.
  • Προσθέτουμε τη γέμιση και απλώνουμε για να έχει το ίδιο ύψος παντού.
  • Κόβουμε σε μεγάλους κύβους το σεβρ και βάζουμε τα κομμάτια σποραδικά μέσα στη γέμιση.
  • Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
  • Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Πηγή: cooklos.gr

Για περισσότερες συνταγές στην κατηγορία του pagenews.gr, εδώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments